Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Jozef, ktorý sestru Annu dobil kladivom na smrť, je už za mrežami
Zdielať na
Krimi

Jozef, ktorý sestru Annu dobil kladivom na smrť, je už za mrežami

PODOLIE / Jozef dobil vlastnú sestru. Anne rozbil hlavu kladivom. Žena stále bojuje o život v martinskej nemocnici. Jozef sa v piatok postavil pred sudcu.

Šesťdesiatjedenročný Jozef z Podolia upodozrieval Annu z krádeže 300 eur. Po vzájomnej hádke odišiel do šopy, vzal kladivo a jediným úderom svojej sestre prerazil lebku.

Úder kladivom

Keď sa žena po údere kladivom zrútila k zemi, pričom silno krvácala, jej brat ju nechal tak a podľa slov svedkov nasadol na autobus do Nového Mesta nad Váhom, kde ho neskôr opitého zatkla polícia. Na cestu si v miestnom stánku kúpil poldeci rumu. Jeho nevládnu sestru našiel až po niekoľkých hodinách jej priateľ.

"Dozvedeli sme sa len, že ležala vo veľmi veľkej kaluži krvi," hovorí obyvateľka obce.

Anna je stále v akútnom ohrození života. Podľa informácií televízie JOJ má poškodený mozog a ak sa aj z najhoršieho dostane, hrozia jej vážne trvalé následky.

"Taká príjemná žena to je. Nemôžem na ňu nič povedať, je mi jej veľmi ľúto," dodáva obyvateľka.

V putách

Vyšetrovateľ Jozef obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu. Prokurátor zároveň spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie, o ktorom rozhodol Okresný súd v Trenčíne.

V putách ho priviezli a v putách aj odišiel. Jozef si na začatie súdneho procesu počká v ilavskej väznici.

"Sudca vzal ibvineného do väzby, pretože z jeho konania a z ďalších konkrétnych skutočností vyplývajú dôvodné obavy, že by sa vyhýbal trestnému stíhaniu a pokračoval v trestnej činnosti," uviedol hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

"Obvinenému Jozefovi za tento skutok hrozí dlhoročné väzenie a to v trvaní od 20 do 25 rokov," uzavrela trenčianska krajská hovorkyňa Elena Antalová.

Jozef, ktorý sestru Annu dobil na smrť, je už za mrežami, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Najčítanejšie správy