Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Opitý vodič skončil na schodoch, útočil na hasičov aj záchranárov
Zdielať na

Opitý vodič skončil na schodoch, útočil na hasičov aj záchranárov

LIPTOVSKÝ HRÁDOK / Takmer dve promile nafúkal 45-ročný Dušan, ktorý v sobotu večer havaroval v Liptovskom Hrádku. S autom vyletel z cesty a skončil na schodoch. Vodič bol po nehode veľmi agresívny, vulgárne nadával záchranárom, hasičom aj policajtom.

Dušan zdemoloval niekoľko dopravných značiek, prerazil zábradlie a skončil na schodisku. Vodič išiel v smere od mesta. Viacero svedkov potvrdilo, že svojou rýchlou jazdou ohrozoval ostatných vodičov. Opakovanie podľa nich prechádzal do protismeru.

Zastavilo ho zábradlie

Tesne pred železničným nadjazdom vyletel mimo cesty, zastavilo ho až zábradlie na schodoch. "Väčšinou tade chodia starší ľudia do kostola. Mal obrovské šťastie, že nič nešlo. Keby tadiaľ išli ľudia, neviem či by to prežil," hovorí svedok.

"Pacient neutrpel vážnejšie poranenia, mal len drobné odreniny v oblasti hlavy a predlaktí. Počas ošetrenia však záchranárom vulgárne nadával a odmietol prevoz do nemocnice," uviedla hovorkyňa záchrannej skupiny Falck Alena Lacyková-Krčová.

Takmer dve promile

V agresívnom správaní pokračoval aj po príjazde hasičov a policajtov. "Vodič sa na vyzvanie policajtov podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu namerali 0,95mg na liter alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,98 promile," uviedla policajná hovorkyňa Jana Baloghová.

"Pri dopravnej nehode bola spôsobená škoda aj na zvislých dopravných značkách, ktorá nebola vyčíslená. Z tohto dôvodu je vodič stíhaný na slobode a nemohlo prebehnúť superrýchle konanie," dodala Baloghová.

Pozrite si priloženú reportáž:

Najčítanejšie správy