Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Eugen (26) z Prešova na súde napadol policajta a vulgárne nadával sudkyni
Zdielať na
Krimi

Eugen (26) z Prešova na súde napadol policajta a vulgárne nadával sudkyni

ŽILINA / S východniarom, ktorý prišiel do obce Varín pri Žiline kradnúť mali plné ruky práce nielen policajti, ale aj justičná stráž na žilinskom súde. Mladý muž drzo vošiel do rodinného domu vo Varíne. V rukách už držal peňaženku, keď ho priamo pri pokuse kradnúť chytil 83 ročný Rudolf. Dôchodca sa spolu s vnučkou a zaťom zachovali duchaprítomne a zlodeja až do príchodu hliadky dokázali zadržať.

Dvadsať šesť ročný Eugen v pojednávacej miestnosti vyvádzal tak, že zasiahnuť musela aj justičná stráž. Mladého muža zadržali policajti potom, čo vo Varíne vošiel do rodinného domu, kde chcel kradnúť.

"Podozrivého muža vyrušil majiteľ domu v spálni, nestratil duchaprítomnosť a privolal políciu,"
uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Osemdesiat tri ročný dôchodca na kameru zo strachu hovoriť nechcel. Mladý muž sa im mal totiž vyhrážať, že im podpáli dom.

Agresívny a vulgárny

Eugena dôchodca spolu s vnučkou a zaťom zadržali a to až do príchodu polície. "Po predvedení na oddelenie sa podozrivý muž správal agresívne a vulgárne nielen voči policajtom, ale aj svedkom," dodala Jana Balogová.

Na obvodnom oddelení v Terchovej zaútočil aj na službukonajúceho policajta. Prípad prevzal vyšetrovateľ, ktorý Prešovčana obvinil z útoku na verejného činiteľa a z porušovania domovej slobody.

Hrozba väzenia

Z cely mladého muža priviezli na okresný súd, ktorý na neverejnom zasadnutí rozhodoval o väzbe. Mladý muž bol extrémne agresívny a vulgarizmami nešetril ani na adresu sudkyne.

"Z toho, ako vystupoval je zrejmé, že neovládal svoje konanie. Používal krajne nevhodné výrazy," uviedol Dušan Chlapík, ktorý obvineného muža obhajuje. Eugena sudkyňa poslala do vyšetrovacej väzby hrozí mu až päť ročné väzenie.

Najčítanejšie správy