Skoro jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
V Žiline po dopravnej nehode spadol z mosta kamión
Zdielať na

V Žiline po dopravnej nehode spadol z mosta kamión

ŽILINA / Na hlavnom ťahu cez Žilinu, na križovatke medzi Košickou a Ľavobrežnou, visí z nadjazdu kamión. Nehoda sa stala krátko predpoludním, aktuálne hasiči žeriavmi skladajú náves kamióna dole z mosta.

Na najfrekventovanejšej križovatke v Žiline preto treba rátať so zdržaním.

"Hasiči poskytli zranenému vodičovi prvú pomoc a odovzdali ho do starostlivosti záchrannej zdravotnej službe. Hasiči kamión zabezpečili proti vzniku požiaru. Náves museli zaistiť proti pohybu, keďže hrozilo jeho prevrátenie. Momentálne pomocou žeriavov skladajú náves z mosta dole,“ uviedla žilinská krajská hovorkyňa hasičov Miroslava Ondrichová.

Kamionista z Poľska, smerujúci z Košickej na Ľavobrežnú, dostal defekt a v protismere zišiel z nadjazdu. Ťahač skončil na ceste pod mostom a náves zostal zadnou časťou visieť na moste. Vodič kamióna je podľa prvých informácií zranený len ľahko, iné zranenia zatiaľ hlásené neboli.

Kamión zvesili

Havarovaný kamión visiaci z nadjazdu na žilinskej križovatke medzi Košickou a Ľavobrežnou hasiči už zvesili. Kolóny na hlavnom ťahu cez Žilinu sa už rozpustili a doprava je bez zdržania.

Kamión je odstavený na krajnici cesty spájajúcej Hviezdoslavovu s Košickou. Na približne 50-metrový úsek poškodených zvodidiel upozorňujú výstražné dopravné značky.

HaZZ

Pozrite si priloženú reportáž:

Najčítanejšie správy