Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tragickú zrážku kamióna a vlaku v Dolnom Štále neprežil kamionista
Zdielať na

Tragickú zrážku kamióna a vlaku v Dolnom Štále neprežil kamionista

DOLNÝ ŠTÁL / V obci Dolný Štál (okres Dunajská Streda) sa zrazil kamión s vlakom spoločnosti RegioJet. Vodič maďarského kamiónu bol na mieste mŕtvy. Vlak smeroval z Komárna do Bratislavy, bolo v ňom 86 cestujúcich.

Kamión išiel v smere z Dolného Štálu. Podľa reportérky TV JOJ Drahu Dobrovicsovej kamionista nespomalil a narazil do prichádzajúceho vlaku. V poslednej minúte stočil volant do strany, vlak ho nabral zboku.

Vodič na mieste zomrel

Šesťdesiatšesťročný vodič z Budapešti bol na mieste mŕtvy. Hasiči museli vodiča vystrihnúť. Vo vlaku, ktorý smeroval z Komárna do Bratislavy, bolo 86 cestujúcich. 

"Rušňovodič a cestujúci vo vlaku našťastie neutrpeli žiadne zranenia," uviedla hovorkyňa ŽSR Martina Pavlíková.

Cestujúci mali šťastie

Cestujúci vo vlaku, ktorý smeroval do Bratislavy mali obrovské šťastie. Ak by kamión, ktorý do nich vrazil, bol plný, vlak by pravdepodobne prevrátilo. "Plne naložené materiálom môže mať až 40 ton. Mohlo by dôjsť k takému nešťastiu, že vlak by odhodilo mimo trať a malo by to fatálne následky," uviedol veliteľ hasičského zásahu Tibor Čandal.

"Tam je stopka, tam proste autá nezastavia. To je najväčší problém," uviedol starosta Dolného Štálu Tamás Horváth.

Budú tam závory

Kamión po náraze vytrhol aj výhybku a polámal podvaly, doprava bola prerušená. Prepravca zabezpečil náhradnú autobusovú dopravu. Priecestie, kde sa nehoda stala, by malo byť na jeseň rekonštruované.

Pribudnú tam závory. "Trval som na tom, aby tam boli tie závory," dodáva starosta.

Pozrite si priloženú reportáž:

Najčítanejšie správy