Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Auto sa zrazilo s kamiónom. Nehodu zachytila kamera
Zdielať na

Auto sa zrazilo s kamiónom. Nehodu zachytila kamera

BANSKÁ BYSTRICA / Rodina s dvoma malými deťmi sa vracala z Donovalov, keď došlo k nehode. Zrazili sa s kamiónom. Nehodu na vjazde do Banskej Bystrice zachytila kamera v kabíne za nimi idúceho kamióna.

Štvorčlenná rodina sa ocitla v situácii, ktorú by nechcel zažiť žiadny vodič. Nehodu navyše nasnímala kamera v kabíne poľského kamionistu. Ten vchádzal do Banskej Bystrice tesne za autami, ktoré sa zrazili.

"Išiel popri mne. Nebolo tam dosť miesta. Buchol sa predo mňa z pravej strany," opisuje situáciu vodič kamióna.

V aute s rodinou

Muž viezol v osobnom aute svoju rodinu. Cestovali domov na západné Slovensko po voľných dňoch, ktoré trávili na Donovaloch. Nehoda sa stala počas toho, ako otec rodiny obiehal kamión. Stačil jeden nevydarený manéver. Vodič zle odhadol vzdialenosť medzi ním a kamiónom.

"Vodič nedal prednosť vjazde kamiónu idúcemu v pravom jazdnom pruhu, následkom čoho došlo k stretu auta a kamióna a osobné auto skončilo mimo cesty," uviedla banskobystrická krajská hovorkyňa Andrea Petrovičová.

Kamionista ešte stihol strhnúť volant a kolos na ceste otočilo. Muž, ktorý sedel za volantom, hovorí o šťastí. Keby bol plne naložený, náraz by bol oveľa silnejší.

"Ja som to strhol, aby som sa na nich neprevrátil. TO by som ich pobil všetkých," dodáva.

V priekope

Manželia aj ich dve deti vo veku troch a šiestich rokov, ktoré sedeli na zadných sedadlách, mali šťastie. Aj napriek tomu, ako hrozivo zrážka na záberoch vyzerá, sú všetci v poriadku.

Auto skončilo v priekope. Na pomoc im ako prví išli vojaci, ktorí išli okolo.

Auto je nepojazdné, no rodina sa po ošetrení dostala domov.

Zrážka auta s kamiónom, pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy