Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Piati kolegovia sa vracali z práce, po náraze do stromu skončili v nemocnici
Zdielať na

Piati kolegovia sa vracali z práce, po náraze do stromu skončili v nemocnici

VRÁBLE / Vážna dopravná nehoda sa stala na ceste medzi Vrábľami a Telincami. Zranilo sa pri nej päť mužov. Auto, ktoré riadil 41-ročný vodič vrazilo do stromu. Podľa predbežných zistení bola príčinou vysoká rýchlosť.

Zranených mužov zachraňovali hasiči aj záchranári. Zdemolované auto zostalo v poli. V aute sedeli piati kolegovia, ktorí sa vracali z práce. Všetci skončili v nemocnici.

Po niekoľkých minútach na poli pristál aj vrtuľník. Vodiča, ktorý sa zranil najťažšie previezol do nemocnice. Je vo vážnom stave a bojuje o život. "Osoby boli ťažko zranené, bol privolaný vrtuľník. Jednotka poskytla prvú pomoc a vykonala protipožiarne opatrenia," uviedol veliteľ zásahu hasičského zboru Vráble Martin Fröhlich.

Auto letelo niekoľko metrov

Auto na mokrej ceste prešlo do protismeru a vrazilo do stromu. Auto po čelnom náraze letelo ešte niekoľko metrov a zastavilo v poli. Vodič zrejme dostal šmyk.

"Dá sa predpokladať, že svoju úlohu tam zohrala mokrá vozovka a rýchlosť jazdy," uviedol súdny znalec z odboru dopravy Jozef Veverka. "Svoju rolu určite na mokrej vozovke zohrali aj zimné pneumatiky," dodal súdny znalec.

Išiel prirýchlo

Okolnosti nehody sú stále v štádiu vyšetrovania. Podľa predbežných informácií sa pod nehodu podpísala hlavne rýchlosť. "Vodič neprispôsobil rýchlosť povahe stavu a vozovky," uviedla hovorkyňa nitrianskej krajskej polície Božena Bruchterová.

"Rýchlosť jazdy je jednoznačná, je tam zaseknutý tachometer v aute je to nárazová rýchlosť na strom a maximálne dovolená bola prekročená," dodal súdny znalec z odboru dopravy Jozef Veverka.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy