Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ženy navštívili vinotéku. Nič nekúpili, no okradli predavačku o stovky eur
Zdielať na

Ženy navštívili vinotéku. Nič nekúpili, no okradli predavačku o stovky eur

ROSINA / Dve ženy, zrejme cudzinky, navštívili vinotéku v obci Rosina (okres Žilina), ale nie preto, aby si tam kúpili fľašu s alkoholom. Namiesto nápoja pravdy si odtiaľ odniesli peniaze. Šikovné zlodejky zobrali 850 eur.

Dve ženy využili nepozornosť mladého dievčaťa. Vošli do vinotéky a hneď si obzreli miesto, kde je kasa. Najprv chceli obalamutiť pracujúcu študentku známym trikom.

"Skúšali na ňu, že či im má vydať z 200-eurovej bankovky. Povedala, že nemá takú hotovosť," hovorí majiteľka vinotéky Lenka Tvrdá.

"Dávali mi dvesto eur, no myslela som si, že budú falošné, povedala som im nie," dodáva predavačka Adriana Gajdošíková.

Lacný trik

Tento trik ženám nevyšiel a preto skúsili iný spôsob. Začali ženu zabávať. "Tým lacným scenárom, že im mám podať tú najvyššiu fľašu z najvyššieho regála, aby som sa im otočila chrbtom," rozpráva majiteľka.

"Potom sa mi začala tlačiť do môjho priestoru a stále chceli, aby som im niečo ukazovala," dodáva predavačka.

Stovky eur

Študentka sa im snažila vyjsť v ústrety, za čo sa jej dve ženy odplatili krádežou. "Zobrali 850 eur, čo je tržba možno aj za tri dni," konštatuje Tvrdá.

Prípadom sa už zaoberá polícia. "V prípade odhalenia podozrivých a preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," uviedla žilinská krajská hovorkyňa Jana Balogová.

Ženy navštívili vinotéku. Nič nekúpili, no okradli predavačku o stovky eur, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy