Jasno
15°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Partia zlodejov z Krompách ukradla päť bicyklov a psa
Zdielať na

Partia zlodejov z Krompách ukradla päť bicyklov a psa

KROMPACHY / Päť bicyklov a pes. Takto nabalená išla partia zlodejov po uliciach v Krompachoch (okres Spišská Nová Ves). Ďaleko nezašli. Policajti zasiahli práve včas.

Zlodejov zaujal aj dvojročný pes Ronnie. Zobrali ho aj napriek tomu, že bol priviazaný na reťazi.

"Otvorili si, povynášali si. Psíka previedli cez plot," hovorí majiteľka vykradnutej šopy Stanislava.

Policajti v akcii

Pred domom stála žena a 11-ročný chlapec, ktorí dávali pozor na ulici. Dvaja mladíci medzičasom úradovali v šope. Ďaleko ale s lupom neodišli. Chytili ich policajti.

"Zvonili nám policajti, že nás vykradli. Ani sme o tom nevedeli, pokojne sme ešte spali. Psík neštekal, ani buchot sme nepočuli, nič. Kradli v pokoji a tichosti," dodáva Stanislava.

V blízkosti majiteľov

Zlodeji úradovali priamo pod oknami spálne. Okradnutá žena si nevie vynachváliť mužov zákona. Policajtom sa skupina nabalených osadníkov zdala podozrivá.

"Podozrivé osoby zadržala policajná hliadka, ktorá ich spozorovala pri úteku z miesta činu," uviedla košická krajská hovorkyňa Jana Mésarová.

Aj vďaka policajtom je už Ronnie opäť doma. Stále je ale omámený. Po vyriešení prípadu dostane rodina naspäť aj svoje bicykle.

Čerstvo prisťahovaní

Rodina sa do Krompách prisťahovala z Poltára iba pred dvoma mesiacmi. Po nepríjemnom zážitku ale nie sú presvedčení, že zostanú aj naďalej. Zlodejmi totiž boli ich skoro susedia z osady pod domom.

Partia už čelí obvineniu z krádeže a porušovania domovej slobody.

Obyvatelia osady úradovali. Partia ukradla päť bicyklov i psa, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy