Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Muž chcel presvedčiť policajta, aby mu vrátil vodičák. Keď povedal nie, zbil ho
Zdielať na

Muž chcel presvedčiť policajta, aby mu vrátil vodičák. Keď povedal nie, zbil ho

ZLATÉ MORAVCE / Dvadsaťdeväťročný Radovan na úrade zbil 47-ročného dopravného policajta. Stalo sa tak keď zistil, že nezíska späť vodičský preukaz. Napadnutý policajt skončil v nemocnici.

Dopravný policajt minulý týždeň prejednával Radovanovu dopravnú nehodu. Dostal pokutu 400 eur a vodičský preukaz mu zadržali na rok a pol.

Fyzický útok

Muž, sa rozhodol, že policajta presvedčí, aby mu trest znížil. Včera preto za ním prišiel vyjednávať do tejto budovy. V kancelárii chcel od policajta, aby mu vrátil vodičský preukaz, lebo nemá ako chodiť do práce. Ten mu vysvetlil, že po týždni mu zmierniť trest zo zákona nemôže.  

Radovan zrazu začal policajta biť. "Dvadsaťdeväťročný muž fyzicky napadol policajta v službe," uviedla policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

"Veľmi ma to prekvapilo, lebo od neho by som to určite nečakala," hovorí starostka obce Tekovské Nemce Erika Valkovičová.

Údery do tváre aj hlavy

Udieral ho do tváre a hlavy, dopravný policajt pritom spadol na zem, Radovan ho mlátil aj tam. Útok ukončili až kolegovia policajti. "Mal povrchové poranenia hlavy. Záchranári ho transportovali do nemocnice v Zlatých Moravciach," uviedol hovorca Záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel.

Zbitý policajt sa bude zo zranení liečiť asi dva týždne. Radovan skončil v policajnej cele a bol obvinený z útoku na verejného činiteľa. Mladému mužovi hrozí pobyt za mrežami v dĺžke tri až osem rokov.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy