Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Zbitý dopravný policajt prehovoril: mám strach o rodinu
Zdielať na

Zbitý dopravný policajt prehovoril: mám strach o rodinu

ZLATÉ MORAVCE / V pondelok na dopravnom inšpektoráte v Zlatých Moravciach prišlo ku krvavému incidentu. Dvadsaťdeväťročný mladík zbil policajta, pretože mu nechcel vrátiť vodičský preukaz. Zbitý policajt prehovoril.

"Mierne som otočil hlavu a dostal som ranu do spánku. Následne nasledovalo niekoľko ďalších rán, ktoré neviem ani spočítať," hovorí napadnutý policajt.

Po brutálnej bitke má monokle, modriny a tržné rany, ktoré mu museli zašiť. "Spadol som na zem, znova ma začal udierať, neustále do oblasti hlavy. Asi kľačal pri mne," dodáva.

Kanceláriu po krvavom útoku museli vymaľovať. "Tam to bolo ako na jatkách, krvi a národ šokovaný čo sa udialo," uviedol svedok Ján Jonis.

Po bitke sa zdalo, že sa muž upokojil, zbitému policajtovi sa ale ešte pred svedkami vyhrážal. "S kamennou tvárou s tým, že s tebou som si to už vybavil a teraz je na rade tvoja rodina a tvoje auto," hovorí zbitý policajt.

"Dirigoval päsťou, pôjde tvoja rodina, pôjde auto," opísal incident svedok.

Policajt, mužovi zadržal vodičský preukaz pre dopravnú nehodu a ten s rozhodnutím súhlasil. Po týždni ho chcel naspať. Potom, ako mu policajt vysvetlil, že to urobiť nemôže, útočník odišiel. "Odchádzal so slovami však ty ešte uvidíš, ja robím pre piťovcov," dodáva zbitý policajt.

Útočník sa do kancelárie vrátil asi po desiatich minútach. Na mieste ho zadržali a obvinili z útoku na verejného činiteľa. Prokurátor dal návrh na jeho vzatie do väzby. "Súd nevzhliadol dôvodom väzby a preto nevyhovel návrhu prokurátora na vzatie do väzby," uviedol hovorca nitrianskeho súdu Mário Piovarči.

Dopravný policajt podľa vlastných slov s rodinou žije v strachu, odkedy je útočník na slobode. Dvadsaťdeväťročný muž má podľa informácií Diany Pavlisovej, o to väčší strach má zbitý policajt. "Muž bol obvinený aj z nebezpečného vyhrážania," uviedla hovorkyňa nitrianskej krajskej polície Božena Bruchterová.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy