Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Ivan bezdomovkyňu Evu najprv ubil na smrť, potom chatku zapálil
Zdielať na
Krimi

Ivan bezdomovkyňu Evu najprv ubil na smrť, potom chatku zapálil

BRATISLAVA / V prípade požiaru záhradnej chatky na bratislavskej Kolibe, pri ktorom zomrela 64-ročná bezdomovkyňa Eva, nastal zvrat. Podľa polície ženu ubil na smrť jej 53-ročný priateľ Ivan a požiarom chcel zahladiť stopy.

Eva so svojím priateľom Ivanom najprv popíjali. Potom sa ale zrejme strhla hádka. Muž na ženu zaútočil. Keď zistil, že nedýcha, založil požiar. 

"Začalo to dymiť. Najprv som si myslel, že vypaľuje káble alebo také niečo. No potom už bolo zjavné, že to nie sú káble, ale horí chata. Zavolal som preto hasičov," hovorí svedok.

Podľa slov svedka Eva obývala chatku asi 15 rokov. Pred rokmi stratila druha a dokonca jej sociálka odobrala aj iba niekoľkodňové dieťa. Žena bola podľa slov svedka nekonfliktná. Často ju navštevovali kamaráti, tiež bezdomovci. Ivan za ňou chodil len pár mesiacov.

Dvadsať rokov za mrežami

Muž, ktorý podľa polície zaútočil na Evu a následne založil požiar, stál počas požiaru pred chatkou. On upozornil hasičov na to, že vnútri je Eva.

"Muž bol intoxikovaný splodinami horenia a takisto aj alkoholom. Záchranári ho po ošetrení previezli do nemocnice na Kramároch," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

Polícia už Ivana obvinila. Mužovi hrozí v prípade dokázania viny až 20-ročné väzenie.

Prvotná verzia

Požiar záhradnej chatky na Bellovej ulici, ktorú obývala bezdomovkyňa Eva zo Šale dlhé roky, začal v pondelok podvečer. Spočiatku to vyzeralo na nešťastnú náhodu pri nesprávnej manipulácii s ohňom.

Zvrat v prípade požiaru chatky na Kolibe. Ivan bezdomovkyňu predtým ubil na smrť, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy