Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vybrali sa s deťmi do ZOO, na ceste im do tla zhorelo auto
Zdielať na

Vybrali sa s deťmi do ZOO, na ceste im do tla zhorelo auto

SVIDNÍK / Osobné auto idúce z Poľska počas jazdy vraj z ničoho nič zachvátili plamene. Požiar sa šíril rýchlo a pasažieri mali čo robiť, aby pred ohňom utiekli.

Mladá poľská rodinka sa vybrala na výlet do stropkovského zooparku. "Išli sme s rodinkou z kopca. Auto som nemohol ubrzdiť, zablokovalo mi aj prevodovku a začalo horieť. Mali sme aj hasiaci prístroj, ale nedal sa použiť," opisuje situáciu šofér Maciej.

Ročné dieťa

V aute sedela aj ročná dcérka. "Auto začalo horieť a my sme sa museli zachrániť. Najdôležitejšie bolo dieťa," povedala Ania.

Potom, čo sa všetci z auta dostali von, chceli ho ešte uhasiť. Začali preto zastavovať okoloidúce vozidlá, ale nik z vodičov nemal hasiaci prístroj. "Vôbec sme si nepomohli. Trochu sa za tých ľudí hanbím," povedala Ania.

Auto na šrot

"Po príjazde na miesto udalosti sa požiar nachádzal v treťom štádiu. Auto bolo celé zachvátené plameňmi. Boli nasadené dva hasiace prúdy, jeden vysokotlakový prúd a jeden B prúd a bola použitá aj pena a požiar bol zlikvidovaný," informuje veliteľ zásahu Peter Pichanič.

"Vozidlo sme naložili pomocou hydraulického zariadenia. Pravdepodobne to odvezieme na šrotovisko," povedal Ladislav Koudelka z odťahovej služby. "Je to škoda, lebo auto mám iba dva mesiace," hovorí Maciej.

Na mieste bol redaktor Michal Iľkanin:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy