Zatiahnuté
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Takáčovci skončili, trinásť členov gangu je za mrežami
Zdielať na

Takáčovci skončili, trinásť členov gangu je za mrežami

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici vyhovel návrhu prokurátora a vzal do väzby Tibora F. a ďalších 12 obvinených zo skupiny podsvetia zvaných "takáčovci". Uznesenie nie je právoplatné, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry i obvinení podali proti nemu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd Slovenskej republiky.

Obvinení sú stíhaní pre trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a iných súvisiacich trestných činov, ako je vydieranie, poškodzovanie cudzej veci a iné.

Dôvodom na väzbu je obava, že by mohli pokračovať v trestnej činnosti a ovplyvňovať svedkov. Prokurátor podal sťažnosť, pretože súd neakceptoval jeho návrh na vzatie do väzby aj z obavy pre možný útek obvinených.

Takáčovci

Skupina "takáčovcov" je aktívna od konca 90. rokov. Úradovala najmä v bratislavskom Tužinove. Partia poskytovala "ochranu" stovkám podnikov.

Skupina nesie meno po Jánovi Takáčovi, ktorý mal na starosti "armádu".

Partia sa delí na niekoľko skupiniek, pričom vodcovia každej z nich sa navzájom nepoznajú.

Jána Takáča zavraždili v júli 2003. Hlavou gangu sa po ňom stal Jozef Surovčík. Toho zastrelili toho istého roku v septembri. Obe vraždy vyvolávali mnoho otáznikov a dodnes sú neobjasnené.

Trinásť členov "takáčovcov" skončilo za mrežami, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy