Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
V Handlovej zadržali medzinárodne hľadaného muža, je obvinený z vraždy
Zdielať na

V Handlovej zadržali medzinárodne hľadaného muža, je obvinený z vraždy

HANDLOVÁ / V Handlovej v piatok dopoludnia zadržali medzinárodne hľadaného muža, ktorý má mať spolu s komplicom na svedomí ohavný čin. Obvinený je z vraždy Čecha a pokusu o vraždu Slováka. Ich bezvládne telá ležali v poli, neďaleko Maldej Boleslavy.

Dve nehybné telá našla bežkyna v nedeľu dopoludnia. Jeden bol mŕtvy, druhý bol ťažko zranený. Mal obrovské šťastie, že prežil. Obaja ležali na mieste od soboty.

Na základe vyšetrovania, česká polícia zistila, že k útoku nedošlo súčasne. Telá mužov páchatelia priviezli na pole medzi obcami Bukovno a Vinec na Mladoboleslavsku, ešte v sobotu večer.

Bodnorezné poranenia

"Nariadená súdna pitva potvrdila, že muž, ktorý bol nájdený mŕtvy na poli pri Mladej Boleslavy, zomrel násilnou smrťou. Utrpel bodnorezné poranenia. Druhý muž utrpel tiež bodnorezné poranenia, ale bol hospitalizovaný v jednej z pražských nemocníc," informuje hovorca polície ČR Jakub Vinčálek.

Ťažko zraneného 64-ročného Slováka previezli vrtuľníkom do Vojenskej nemocnice v Prahe. Jeho stav je vážny. Mal obrovské šťastie, že prežil.

Výnimočný trest

Smrť 48-ročného Čecha a ťažké zranenia Slováka, majú mať na svedomí dvaja Česi. Podozrivého muža, polícia zadržala v utorok. Nedávno vyšiel z väzenia a mal sa tam opäť vrátiť za iný čin. Tentoraz ho pravdepodobne čaká oveľa prísnejší trest za vraždu.

Druhý, 34-ročný muž bol na úteku. Polícii sa ho podarilo vypátrať na Slovensku. "Môžeme potvrdiť, že slovenskí pátrači potom, čo obdržali zatýkací rozkaz na hľadaného v Čechách za vraždu, ho zadržali v Handlovej," povedal hovorca prezídia SR Michal Slivka.

Oboch mužov polícia obvinila zo zločinu vraždy a pokusu o vraždu, za ktorý im hrozí až 20-ročné väzenie alebo výnimočný trest.

Reportáž spracoval redaktor Juraj Hajdin:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy