Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Opitý muž zaútočil na svoje sestry nožom, videli to ich malé deti
Zdielať na
Krimi

Opitý muž zaútočil na svoje sestry nožom, videli to ich malé deti

PREŠOV / Opitý muž útočil na svoju rodinu kuchynským nožom. Okrem toho sa sestrám a bratovi vyhrážal zabitím. Agresívny muž skončil v rukách polície, no po vytriezvení sa vrátil späť k rodine, ktorej sa vyhrážal.

Po pobyte v policajnej cele bol už muž triezvy. Keď ho prepustili zo súdu, o dôvodoch jeho zadržania hovoriť nechcel. Ktovie či si to vôbec pamätal. Že sa svojím najbližším vyhrážal smrťou a svoje dve sestry surovo napadol.

"Chytil ma za vlasy, potom fackoval a bil ma po hlavne. Po bitke ma všetko bolí," hovorí o útoku sestra obvineného muža.

"Muž sa im vyhrážal smrťou, pričom nožom bodol do záclony na dverách. Toto konanie vzbudilo u príbuzných dôvodnú obavu o svoj život a zdravie," dodala policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Strach v rodine

Ako priznala sestra obvineného muža, teraz má strach. V minulosti už na ňu brat vytiahol aj nôž, dokonca aj sekeru. V podstate všetko, čo mu prišlo pod ruky.

Podľa príbuzných to nebolo po prvý raz, čo zažili jeho surové a agresívne správanie. Svedkami boli dokonca i malé deti. Najmladšie má iba dva roky. Ich mamu napadol tak, že ju chytil pod krk. Po jej sestre zas hodil drevenú skrinku na topánky. "Mohol pri tom útoku zabiť aj môjho syna, pretože bol hneď pod oknom," dodala sestra obvineného muža.

Prepustili ho

Muža, ktorý kuchynským nožom ohrozoval vlastnú rodinu, zadržali policajti. Po dvoch dňoch strávených v policajnej cele ho súd prepustil na slobodu. Podľa príbuzných obvineného muža je jeho najväčším problémom alkohol.

"Okresný súd Prešov uložil obvinenému trest odňatia slobody vo výmere 8 mesiacov s tým, že výkon tohto trestu odložil na skúšobnú dobu v trvaní dvoch rokov," uviedol hovorca súdov v Prešove Michal Drimák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy