Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Brat bodol brata nožom do stehna, hrozia mu tri roky vo väzení
Zdielať na

Brat bodol brata nožom do stehna, hrozia mu tri roky vo väzení

ŽILINA / V malej obci Stráža pri Žiline sa odohrala krvavá bitka medzi dvoma bratmi. 57-ročný Ján vytiahol opäť na svojho mladšieho brata Štefana nôž. Urobil tak i pred rokom, za čo ho odsúdili. Podmienku však porušil, a tak ho sudca poslal do vyšetrovacej väzby. Hrozia mu 3 roky za mrežami.

Muža, ktorý minulý štvrtok napadol nožom svojho 47-ročného brata, obvinili z ublíženia na zdraví. Incident sa stal v obci Stráža v Žilinskom okrese. Svoju úlohu zohral aj alkohol.

Pravidelné návštevy polície

Ako informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, päťdesiatsedemročný muž po predchádzajúcej hádke dvakrát bodol brata do stehna a spôsobil mu zranenia, z ktorých sa bude liečiť asi 10 dní. Útočník po čine nafúkal 1,10 promile.

Ján na svojho mladšieho brata nezaútočil po prvýkrát. Policajti do rodinného domu chodia pravidelne.

Väzba

"Obvinený bol už v minulosti odsúdený za útok na brata nožom," informuje hovorca policajného zboru Milan Cisárik. Minulý rok v auguste dostal podmienku, ktorú teraz  porušil, z cely policajného zaistenia ho predviedli pred sudcu, ktorý rozhodoval o väzbe.

"Sudca pre prípravné konanie návrhu prokurátora na vzatie do väzby vyhovel," povedal Cisárik. "Päťdesiatsedemročného obvinil z prečinu ublíženia na zdraví, hrozia mu tri roky," dodáva Moravčík.

Téme sa venuje redaktorka Andrea Lukoničová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy