Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Nezamestnaná Mária (25) sa živila ako dílerka, pervitín predávala v Nitre a okolí
Zdielať na

Nezamestnaná Mária (25) sa živila ako dílerka, pervitín predávala v Nitre a okolí

NITRA / Nitrianski kriminalisti zadržali 25-ročnú drogovú dílerku. Mladá žena sa zameriaval na tvrdé drogy. Zásobovala nimi minimálne rok ľudí v Nitre a okolí. Pervitín, ktorý dílerka predávala dokonca riedila, aby získala viac peňazí.

Dvadsaťpäťročnú dílerku priviedli policajti na súd v putách. Sudkyňa rozhodovala o tom, či žena pôjde do väzby.

Po vyše hodine padol verdikt. Mária putovala do väzby.

"Súd zobral obvinenú do väzby z dôvodu, že existovala dôvodná obava, že bude pokračovať v páchaní trestného činu. Proti tomuto uzneseniu podala obvinená sťažnosť," uviedol hovorca súdu v Nitre Mário Pivarči.

Kriminalisti ženu zadržali vo chvíli, keď ju v aute viezla kamarátka. Sedem tam aj jej priateľ. Posádka skončila na polícii.

Našli pervitín

Pri prehliadke auta našli policajti na sedadle pervitín. Mladá žena drogy ukrývala aj vo vrecku teplákov.

"Pri prehliadke kriminalisti zaistili dve plastové vrecká s obsahom 1 400 miligramov metamfetamínu s prímesou dimetylsulfónu, ktorý je účinnou látkou drogy pervitín. Toto množstvo zodpovedá približne 14 jednotlivým dávkam drogy," ozrejmila nitrianska krajská hovorkyňa Božena Bruchterová.

Riedila

Pervitín žena údajne kupovala v Seredi. Následne ho v meste pod Zoborom vyše roka predávala. Povráva sa, že odberatelia v poslednom období neboli spokojní s kvalitou. Dílerka totiž drogy riedila.

"Za drogovú trestnú činnosť hrozí v tomto prípade trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov," dodala hovorkyňa.

Nezamestnaná Mária si takýmto spôsobom zarábala na živobytie. Podľa informácii televízie JOJ mala o niekoľko dní nastúpiť do novej práce. Mala robiť distribútorku liekov.

Nezamestnaná Mária (25) sa živila ako dílerka, pervitín predávala v Nitre a okolí, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy