Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Po prepustení zločinca Šnajdra sa polícia bráni, že chyba bola v spisoch
Zdielať na
Krimi

Po prepustení zločinca Šnajdra sa polícia bráni, že chyba bola v spisoch

BRATISLAVA / K prepusteniu Patrika Šnajdra, jedného z najhľadanejších Slovákoc, sa vyjadrila už aj polícia. Problém podľa nej nastal pri rovnakej spisovej značka zatýkacieho rozkazu a trestného oznámenia.

Na Patrika Šnajdra, druhého najvýznamnejšieho člena gangu Miroslava Štvrteckého, ktorí vydierali podnikateľov na Záhorí, bol v roku 2010 vydaný európsky zatýkací rozkaz na výkon trestu odňatia slobody.

Tento rozkaz 24. októbra 2011 stratil platnosť a bol tak nahradený novým zatýkacím rozkazom a to na trestné stíhanie obvineného. Problém podľa informácií reportérky TV JOJ Silvie Mračnovej nastal v tom, že bol vydaný pod rovnakou spisovou značkou.

Spamätali sa neskoro

To si kompetentní pri prevzatí hľadaného muža od českých kolegov nevšimli a uvedomili si to až po šiestich hodinách. Vtedy ale už uplynula 24-hodinová zákonná lehota, kedy sudca mohol rozhodnúť o jeho väzbe. "Predseda senátu nemal inú zákonnú možnosť, ako ho okamžite prepustiť na slobodu," uviedla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku katarína Kudjáková.

"V súvislosti s postupom polície môžem uviesť, že na zaujatie stanoviska je potrebné najskôr preveriť všetky skutočnosti v danej veci a až po ich preverení vyvodiť jednoznačný záver," uviedol hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff.

Preveria všetky zložky

Policajné prezídium tvrdí, že preverí všetky zložky. Zatiaľ nie je jasné, či bude vydaný nový zatýkací rozkaz. Ak sa tak aj stane, policajní pátrači budú mať opäť náročnú prácu.

Znova nájsť a chytiť muža, ktorému sa roky darilo sofistikovane pred spravodlivosťou unikať. Aj napriek tomu, že Patrika Šnajdra vyhlásili za jedného z najhľadanejších Slovákov. Na jeho zadržaní spolupracovali policajti z viacerých krajín na základe európskeho zatykača.

Téme sa venuje reportérka Silvia Mračnová:

Zdielať na

Najčítanejšie správy