Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Jeden z najhľadanejších Slovákov je na slobode, pochybili policajti
Zdielať na
Krimi

Jeden z najhľadanejších Slovákov je na slobode, pochybili policajti

BRATISLAVA / Jeden z najhľadanejších Slovákov Patrik Šnajdr je na slobode pre pochybenie slovenskej polície. Špecializovaný trestný súd ho musel prepustiť pre pochybenie polície.

Televízii JOJ to informáciu potvrdila hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Katarína Kudjáková.

Patrik Šnajdr je člen 18-členného gangu Miroslava Štvrteckého, ktorý od roku 2001 do roku 2007 pôsobil na Záhorí. Roky sa ukrýval v Českej republike.

Pracoval v SBS-službe, zároveň vyvíjal aj ďalšie činnosti a predával drogy.

Podľa českej polície aj napriek tomu, že bol stále na očiach, nebolo ľahké, ho nájsť. Používal kvalitné falošné doklady, ktoré často menil.

Zadržaný v Prahe

Šnajdra zadržali začiatkom marca v Prahe takzvaní Lovci lebiek a to na základe zo slovenskej strany. Po pár dňoch bol z českej väznice prevezený na Slovensko, kde ho na hraniciach prevzali slovenskí policajti.

Sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku ho však musel prepustiť na slobodu. Dôvodom bolo pochybenie slovenskej polície. 

"Predseda senátu prepustil obvineného zo zadržania nakoľko policajné orgány Slovenskej republiky nepredviedli osobu v zákonnej lehote 24 hodín od prevzatia od českých policajných orgánov pred predsedu senátu. Ten mal rozhodnúť o väzbe zadržaného ale omylom ho dodali do ústavu na výkon trestu. Napriek tomu, že rozsudok, čo do výroku o treste ešte nieje právoplatný. Predseda senátu teda nemal inú zákonnú možnosť, ako ho okamžite prepustiť na slobodu." uviedla Kudjáková.

Polícia sa uvedomila až po 30 hodinách, kedy vypršala zákonná lehota. Tridsaťpäťročný Patrik Šnajdr sa môže Slovensku opäť vyhýbať.

Posledný člen gangu

Bol posledným členom Štvrteckého gangu, ktorého šéfom bol bývalý kukláč a Šnajdr bol jeho pravou rukou. V minulosti bol za vydieranie a výpalníctvo odsúdený v neprítomnosti na 20 rokov.

Prácou skupiny bolo vydieranie podnikateľov, výpalníctvo a vyhrážky. Členovia skupiny dostali vysoké tresty, Štvrtecký a Šnajdr najvyššie.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Najčítanejšie správy