Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Po zasnežených štítoch Tatier sa prechádzal muž s kočíkom
Zdielať na

Po zasnežených štítoch Tatier sa prechádzal muž s kočíkom

VYSOKÉ TATRY / Video vzniklo uplynulý víkend vo Vysokých Tatrách. Muž sa na ňom pokúša tlačiť detský kočík údajne aj s dieťatkom v zasneženom teréne tatranských štítov, a to vo výške viac ako 2 000 metrov nad morom.

"Je to krajne nezodpovedné, ale zároveň to ukazuje aj na fakt, že vysokohorská kultúra je u niektorých turistov poriadne nízko," povedal riaditeľ TPN Szymon Ziobrowski.

V poľských Tatrách nie je zakázaná túra s kočíkom, čo často využívajú aj turisti idúci na Kasprov vrch lanovkou. Nie je pritom jasné, či video zachytáva realitu alebo vzniklo iba ako paródia na takzvaných kočíkových turistov.

Nejde o podvod

Absurdita správania turistu vo videu pritom siaha až tak ďaleko, že mnohí pochybovali o jeho pravosti. Autori videa tvrdia, že nejde o žiaden podvod.

"Prišli sme bližšie a boli sme zvedaví, či je v kočíku aj dieťa. Ukázalo sa, že áno," povedal autor videa Karol Horosin. "Tlačenie kočíka v tak hlbokom snehu, kde sú diery a šmykľavo, je obrovské riziko. Mohol sa s tým kočíkom pošmyknúť alebo mu mohol zutekať do doliny aj s dieťaťom," povedal Ziobrowski.

Šťastný koniec

Hoci meno nezodpovedného turistu nie je známe, celý prípad sa skončil šťastne. Mužovi sa podarilo s kočiarom zliezť. Prípadom sa začali zaoberať už aj poľskí policajti.

Téme sa venuje redaktor Peter Dzurilla:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy