Skoro jasno
23°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Netradičný útok. Novovešťan rozbil auto valaškou
Zdielať na

Netradičný útok. Novovešťan rozbil auto valaškou

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Novovešťan valaškou rozbil čelné sklo na aute. Útočníka pravdepodobne nahneval štýl parkovania. Muži sa pritom z videnia poznajú. Sú totiž susedia.

"Zobudili ma policajti, že mám rozbité auto," hovorí majiteľ Adam.

Podľa majiteľa rozbitého auta útočníka vytočilo to, že sa so svojím autom nevedel dostať do jednej z garáží. Zobral preto valašku a zaútočil.

Odtlačok topánky

Auto bolo odstavené pod oknami bytovky, na kraji príjazdovej cesty ku garážam. Na mieste hovorili susedia o tom, že muža priviezol jeho kamarát, keďže si vypil.

"Rozkopali ho, pretože sa nahnevali, že nemôžu vojsť do garáže. Pritom mohli, pretože priestor je tu dosť veľký," hovorí Adam.

Na aute bolo vidieť zablatené odtlačky topánok na dverách. Tie zadokumentoval policajný technik. Muž neskôr vytiahol z garáže aj valašku, s ktorou rozbili čelné sklo a zrejme i zadné svetlá.

Susedia

Majiteľ auta ale osobné problémy s útočníkom vylúčil. Podľa jeho slov sa poznajú len z videnia. "Je to môj sused. Tuším, že sa prisťahovali nedávno a robia dosť hluk," dodáva.

"Polícia páchateľa stotožnila bezprostredne po čine, pričom sa k skutku priznal. Začalo sa trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci," ozrejmuje košická krajská hovorkyňa Jana Mésarová.

Odhadovaná škoda sa pohybuje okolo tristo až štyristo eur.

Novovešťan rozbil auto valaškou, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy