Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lyžiarka Petra (†24), ktorá zomrela pri autonehode, pred jazdou pila
Zdielať na

Lyžiarka Petra (†24), ktorá zomrela pri autonehode, pred jazdou pila

STARÁ KREMNIČKA / Bývalá juniorská reprezentantka v behu na lyžiach 24-ročná Petra z Hornej Vsi, ktorá v sobotu večer zahynula pri nehode v katastri Starej Kremničky v okrese Žiar nad Hronom, bola podľa predbežných výsledkov pitvy pod vplyvom alkoholu. Presnú hodnotu polícia zverejní až po doručení záverov pitvy.

Mladá vodička Octavie na ceste medzi Kremnicou a Žiarom nad Hronom nezvládla zákrutu, v bočnom šmyku prešla do protismeru a bočnou stranou narazila do protiidúceho kamióna s návesom.

Auto roztrhlo na polovicu

Osobné auto pri prudkom náraze roztrhlo na polovicu, nákladné auto skončilo prevrátené mimo cesty. Vodička zomrela na mieste, vodičovi nákladného auta alkohol nezistili.

Všetci sa pokúšali pomôcť mladej žene, uväznenej na sedadle vodiča. Spod pokrčených plechov ju dostali von hasiči. "Na mieste zasahovali celkovo tri hasičské stanice, spolu 11 hasičov. Vyslobodili vodičku z osobného motorového vozidla," upresnil hovorca Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Erik Piater.

Na mieste nehody zomrela

Hoci sa jej pokúšali pomôcť hasiči aj záchranári, mladá vysokoškoláčka utrpela vnútorné poranenia nezlúčiteľné so životom.

"Následkom dopravnej nehody utrpela vodička vážne zranenia, ktorým na mieste podľahla," dodala hovorkyňa Krajskej polície v Banskej Bystrici Andrea Petrovičová.

Pozrite si reportáž o nehode, pri ktorej zomrela mladá lyžiarka:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy