Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
V Bánovciach nad Bebravou zomrelo batoľa, lekári mu nedokázali pomôcť
Zdielať na

V Bánovciach nad Bebravou zomrelo batoľa, lekári mu nedokázali pomôcť

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / V nemocnici v Bánovciach nad Bebravou zomrelo štvormesačné dievčatko. Rodičia ho priviezli v kritickom stave, lekári mu nedokázali pomôcť.

Rodičia dievčatko priviezli do nemocnice v stredu v kritickom stave. Lekári ho okamžite začali oživovať, nedokázali mu ale pomôcť. "Keď vstala, tak sa dusila. Mala fialové pery, utekala som na pohotovosť," uviedla matka dievčaťa.

Nedýchala

Keď Ivetu priviezli do nemocnice, už nedýchala. "Okamžite bola zahájená kardiopulmunálna resuscitácia, ktorá aj napriek všetkej snahe nebola úspešná," uviedla hovorkyňa nemocnice Martas Csergeová.

Príčina smrti zatiaľ nie je známa, určí ju až pitva.Dieťa sa s najväčšou pravdepodobnosťou zadusilo. Nie je vylúčené, že jedlom. "V klinickej správe bolo udávané, že pri odsávaní dutiny ústnej, bolo nájdené určité množstvo rezancov," uviedol patológ Matúš Grenčík. 

Dieťa kŕmili rezancovou polievkou

Jej mama vzápätí priznala, že iba štvormesačné bábätko kŕmili rezancovou polievkou. No zároveň je presvedčená, že ju rezanci nezabili. Podľa nej mala zápal pľúc. "Tam nešlo o slížiky, ona by aj tak umrela. mala chronickú chorobu," dodala matka malej Ivety.

"Dieťa v tomto veku by malo byť kŕmené materským mliekom, určite nie rezancami," dodal patológ.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy