Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Otec spal s bábätkom. Keď sa zobudil, bolo mŕtve
Zdielať na

Otec spal s bábätkom. Keď sa zobudil, bolo mŕtve

ZAKOPANE / Tragédia v mladej rodine! 30-ročný muž sa v noci staral o svoje 8-mesačné dieťa a spal s ním na jednej posteli. Keď sa otec zobudil, dieťa bolo mŕtve.

Matka odišla na nočnú službu

Všetko sa odohralo v bytovke v poľskom Zakopanom. Matka rodiny odišla na nočnú službu do práce a dieťa nechala na starosť otcovi. Ten si s ním ľahol na spoločnú posteľ a zaspal. 

"Dieťa spadlo medzi posteľ a stenu. Ťažko povedať, čo presne zapríčinilo jeho smrť," potvrdil hovorca polície v Zakopanom Kazimierz Pietruch. 

Mladý muž sa zobudil nadránom. Keď zistil, čo sa jeho dieťaťu stalo, začal panikáriť. Okamžite vzal dieťa do nemocnice. Miestni doktori už ale mohli konštatovať iba smrť dieťaťa.

Otec sa psychicky zrútil

Túto informáciu muž psychicky nezvládol a na mieste sa psychicky zrútil. Lekári boli preto nútení privolať políciu. "Museli mu pomôcť lekári, pred tými sa ale bránil, polícia ho však spacifikovala," dodal hovorca polície.

Otca mŕtveho dieťaťa už hospitalizovali na psychiatrii. Prokurátor ho ale pravdepodobne neobviní. Súdna pitva totiž nepreukázala cudzie zavinenie. "V tejto chvíli môžeme povedať že išlo o nešťastnú nehodu," hovorí hovorca.

V Zakopanom ide pritom už o druhý takýto prípad. Približne pred mesiacom sa tu rovnako udusilo aj malé dievčatko, ktorého rodičia boli obaja opití. V tomto prípade však polícia jeho prítomnosť vylúčila.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy