Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nehoda pri Ružomberku paralyzovala dopravu, uzavreli hlavný ťah
Zdielať na

Nehoda pri Ružomberku paralyzovala dopravu, uzavreli hlavný ťah

RUŽOMBEROK / Hlavný cestný ťah od Ružomberka v smere na Martin museli ráno policajti na viac ako hodinu uzavrieť. Dôvodom bola čelná zrážka dvoch osobných áut. Jedného z vodičov museli zo zdemolovaného vraku vystrihnúť hasiči.

Autá sa čelne zrazili medzi Hubovou a Ružomberkom približne o pol ôsmej ráno. Motor zo zdemolovaného Peugeota pri zrážke vytrhlo. Za volantom sedel 46-ročný Čech, ktorý išiel v smere od Martina.

Zlomok sekundy

V aute, ktoré išlo za ním sa viezli dvaja muži.  Podľa nich sa všetko stalo v zlomku sekundy. "Išli sme hneď za ním. Šofér Peugeotu pridriemal a čelne sa zrazil so šoférom audiny. Autá boli vo vzduchu, čo sa otočili. Bola to strašná rada," povedal svedok nehody.

Audi odhodilo mimo cestu, vodič sa zranil len ľahko. V Peugeote zostal zakliesnený vodič, ktorý utrpel otvorenú zlomeninu a striedavo upadal do bezvedomia.

Vodiča vyslobodili hasiči

Viacerí  svedkovia nehody sa mu pokúšali pomôcť, komunikovali s ním a snažili sa ho upokojiť. Zo zdemolovaného vraku ho dostali ružomberskí hasiči. Pomocou hydraulického náradia rozstrihli karosériu, vodiča vyslobodili a následne ho odovzdali do opatery záchranárov. V autách sa viezli len vodiči, obaja skončili po prvotnom ošetrení v nemocnici.

Policajti úsek medzi obcami na viac ako hodinu uzavreli. V oboch smeroch sa tvorili rozsiahle kolóny.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy