Skoro jasno
22°
Bratislava
Vražda pri Rimavskej Sobote. Július dostal takmer 22 rokov
Zdielať na
Krimi

Vražda pri Rimavskej Sobote. Július dostal takmer 22 rokov

BANSKÁ BYSTRICA / Krajský sú v Banskej Bystrici uznal 39-ročného Júliusa vinným z vraždy dôchodkyne v obci Veľký Blh (okr. Rimavská Sobota). Ženu pred dvomi rokmi v septembri udusil v jej vlastnom dome.

Július sa k vražde Heleny najskôr priznal, pozostalým sa ospravedlnil. Následne povedal, že on nevraždil. Tvrdil, že bol taký opitý, že si na nič nespomína. Prišiel aj s verziou, že vraždil priateľ jeho manželky.

Sudcov ale nepresvedčil.

Július si za vraždu dôchodkyne podľa právoplatného rozsudku odsedí 21 rokov a 8 mesiacov.

Nevedel, čo robí

Na súd prišla aj príbuzná Heleny, trest ale komentovať nechcela.

"K výške trestu sa ťažko vyjadrovať, klient si nie je vedomý že by to spáchal, bol v takom stave, že nebol schopný rozpoznať svoje konanie," povedal Júliusov obhajca Ondrej Szilágyi.

Vraždil pre televízor

Július Helenu zavraždil v septembri 2014. Švagrinej dôchodkyne bolo podozrivé, že Helena nereaguje na búchanie. Vchodové dvere boli stále zamknuté.

"Keď mi neotvárala dvere, zavolala som políciu, oni išli do bytu. Dvere boli zamknuté, kľúč vzal so sebou," povedala vtedy.

Júliusa usvedčili pachové stopy a stopy DNA. Ďalšie dvere rozsekal sekerou a potom, čo ženu v noci udusil, z domu jej vzal fľašu alkoholu, vrecko kávy a televízor. Ten jeho sa mu totiž v ten deň pokazil.

Július sa rodine zavraždenej ženy ospravedlnil. "Je mu to ľúto," potvrdil Szilágyi.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy