Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vrah starenku (†75) udusil a vykradol jej byt
Zdielať na

Vrah starenku (†75) udusil a vykradol jej byt

VEľKÝ BLH - Doživotie hrozí neznámemu páchateľovi, ktorý zavraždil sedemdesiatpäťročnú dôchodkyňu. Helenu z Veľkého Blhu (okres Rimavská Sobota) niekto udusil a okradol. Vchodové dvere za sebou zamkol.

Helenu našla jej švagriná. "Keď mi neotvárala dvere, zavolal som políciu a oni išli do bytu. Dvere boli zamknuté a kľúč so sebou zobrali," opisuje švagriná.

Dôchodkyňa bola mŕtva. Ležala na zemi tvárou dole hneď vedľa postele. "Policajti hľadali kľúč. Každého sa pýtali, či sme náhodou kľúč nenašli," spomína obyvateľka Eva.

Obhliadajúci lekár nevedel na mieste určiť, či dôchodkyňa zomrela prirodzenou smrťou, alebo násilnou. Prikázal preto pitvu, ktorá preukázala, že Helenu niekto zadusil.

"Preukázalo sa cudzie zavinenie, preto sa začalo trestné stíhanie pre obzvlásť závažný zločin vraždy," dodal Ivan Andrašovič, riaditeľ Okresné riaditeľstva Policajného zboru v Rimavskej Sobote.

Navyše kradol

Páchateľ navyše byt Heleny vykradol. Obyvatelia sú zhrození. Dôchodkyňu každý poznal, pracovala ako hlavná poštárka.

Podobný prípad sa v obci stal naposledy pred dvadsiatimi dvoma rokmi. Tiež niekto zabil dôchodkyňu. Páchateľ je pritom stále na slobode.

Najčítanejšie správy