Oblačno
20°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Černáka uznali až na tretí raz vinným v kauze vraždy Imricha Oláha
Zdielať na
Krimi

Černáka uznali až na tretí raz vinným v kauze vraždy Imricha Oláha

BANSKÁ BYSTRICA / Až na tretí raz uznal Okresný súd v Banskej Bystrici Mikuláša Černáka vinným v kauze vraždy Imricha Oláha. Prvostupňový senát tak rozhodol v súlade s verdiktom Krajského súdu v Banskej Bystrici, ktorý vrátil prípad prvostupňovému senátu.

Okresný súd v Banskej Bystrici Mikuláša Černáka dva razy oslobodil spod obžaloby, čo podľa prokuratúry aj odvolacieho súdu bolo predčasné.

Rozsudok nie je právoplatný, prokurátorka sa odvolania vzdala a obhajkyňa sa vyjadrí v zákonnej lehote po porade s klientom, ktorý sa na pojednávaní nezúčastnil.

Doživotný trest

V septembri 2010 Krajský súd v Prešove zamietol odvolanie Černáka a potvrdil doživotný trest za šesť vrážd. Trest si Černák odpykáva vo väzení s najvyšším stupňom stráženia v Ilave.

Oláha podľa obžaloby Černák usmrtil v Banskej Bystrici v októbri 1997 s pomocou ďalších osôb. Motívom bolo, že Oláh mal záujem na fyzickom odstránení Černáka, aby sa pomstil za smrť svojho kamaráta, bossa východoslovenského podsvetia Róberta Holuba.

Brutálna vražda

Podľa prokuratúry ho Černák s ďalšími ľuďmi zaškrtili šnúrou z počítača a natiahli mu na hlavu igelitové vrecko. Telo odviezli za mesto k obci Hrochoť a zakopali. Kostru našli 12. októbra 2005 a už 27. októbra Černáka a ďalších obvinili.

Okrem Černáka sa na vražde zúčastnili aj iní, niektorí sú už mŕtvi. Spomedzi tých, ktorí stále žijú a v minulosti s Černákom spolupracovali, vypovedali proti nemu Miloš Kaštan a Slavomír Surový. Prítomný pri vražde bol podľa obžaloby dnes už nebohý Karol Kollárik či Karol Mello, ktorý sa skrýva v zahraničí.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy