Skoro jasno
21°
Bratislava
Boss podsvetia Mikuláš Černák sa mal prihlásiť k ďalšej vražde
Zdielať na

Boss podsvetia Mikuláš Černák sa mal prihlásiť k ďalšej vražde

BRATISLAVA / Mikuláš Černák sa podľa exkluzívnych informácií televízie JOJ prihlásil k vražde, ktorá sa stala pred dvadsiatimi rokmi. Policajti sú ale bezbranní, keďže ubehlo dvadsať rokov, prípad už je premlčaný. Nejde ale o prvú vraždu, ku ktorej sa Černák prihlásil. Nedávno sa priznal k zodpovednosti za vraždu bývalého košického mafiána Roberta Holuba.

Ide o vraždu, na ktorú verejnosť už dávno zabudla. Napriek tomu si na chladnokrvnú popravu muža menom Branislav, obyvatelia obce Podbrezová tento rok spomenuli, a to v januári, keď do obce kukláči priviezli Mikuláša Černáka s cieľom, preveriť jeho svedeckú výpoveď.

Televízia JOJ zistila od zdroja, ktorý má informácie o vražde z roku 1995 dôležité informácie. Mikuláš Černák sa podľa zdroja dobrovoľne priznal k zodpovednosti za vraždu Branislava, ktorý dostal ranu do hlavy.

Nepohodlný svedok?

Telo, podľa našich informácií, policajti po vražde odhalili pohodené pri ceste. Generálna prokuratúra informácie televízie JOJ nevyvracia.

"Vo veci naďalej prebieha vyšetrovanie a z toho dôvodu nebude generálna prokuratúra poskytovať bližšie informácie," informovala jej hovorkyňa Andrea Predajňová.

Nevyjadruje sa ani k motívu vraždy. Podľa našich informácií išlo o popravu druhého nepohodlného svedka v prípade ešte staršej vraždy, pre ktorú neskôr súdili Černákovho brata s komplicom.

Premlčaná vražda

Aktuálne svedectvo Mikuláša Černáka uzatvára tento dvadsať rokov starý prípad. Policajti ale v jeho prípade mohli len pokrčiť ramenami. Doba na trestné stíhanie vrahov vypršala, prípad je tak premlčaný.

"Trestný zákon platný v roku 1995 nepoznal trestný čin úkladnej vraždy. Nerozlišovalo sa medzi úkladnou vraždou a vraždou. To premlčanie je dvadsaťročné a nie tak, ako to pozná súčasný trestný zákon, tridsaťročné," vysvetlila odborníčka na trestné právo Lucia Kurilovská.

Nechce mlčať

Mikuláš Černák nedávno napísal generálnej prokuratúre list, v ktorom tvrdí, že chce odkryť pozadie tridsiatich dvoch mafiánskych vrážd. Žiadne výhody za toto svedectvo neočakáva. "Rozhodol som sa prerušiť mlčanie, to je všetko," vyhlásil.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy