Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Černák opäť na súde, rozsudku sa nedočkal
Zdielať na

Černák opäť na súde, rozsudku sa nedočkal

BANSKÁ BYSTRICA / Pred senátom krajského súdu v Banskej Bystrici opäť stál Mikuláš Černák. Súdia ho za vraždu podnikateľa spred dvoch desaťročí.

Právoplatný rozsudok si Mikuláš Černák nevypočul ani vo štvrtok. Krajský súd prípad opäť vrátil na okresný súd. Prokurátor Černáka žaluje za vraždu podnikateľa Imrich Oláha spred sedemnástich rokov.

Dvakrát oslobodený

Niekdajšieho horehronského bosa spod vraždy Oláha okresný súd už oslobodil už dvakrát. Prokurátor toto rozhodnutie označil za nezákonné a nespravodlivé. "Je to môj názor a za tým si stojím," povedal námestník generálneho prokurátora Peter Šufliarsky.

Oláhove telo sa našlo pri Hrochoti v roku 2005. Zomrel v Černákovej kancelárii, kam ho vylákali na pracovné stretnutie. Podľa obžaloby ho mal Černák uškrtiť káblom od počítača.

Vypovedali účelovo

Boli pri tom aj dnes už nebohý Piliar a Szatmári, tiež Kaštan so Surovým, tí Černáka usvedčujú. Podľa obhajkyne však vypovedali účelovo, poukázala aj na rozpory.

Okresný súd ho spod obžaloby z vraždy oslobodil, prokurátor hovoril o nezákonnom a nespravodlivom rozsudku. Černáka sa tak opäť postaví pred okresný súd, ktorý bude rozhodovať opäť.

Na pojednávaní bola redaktorka Katarína Juríčková:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy