Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Policajtovi sa vyhrážali podpálením auta. V noci horela kapota a interiér
Zdielať na
Krimi

Policajtovi sa vyhrážali podpálením auta. V noci horela kapota a interiér

VYŠNÉ REMETY / Dopravnému policajtovi okolo polnoci niekto úmyselne podpálil súkromné auto. Stalo sa to v obci Vyšné Remety v Sobraneckom okrese. Keď sa zobudila mužova priateľka, auto už bolo v plameňoch. Majiteľ rýchlo vybehol pred rodinný dom a spolu s otcom sa oheň pokúšali uhasiť.

Auto bolo zaparkované pod oknami rodinného domu. Podpaľačovi nechýbala poriadna dávka odvahy. "Mala som dokonalý výhľad, keď som pozrela, že auto horí. Spod kapoty už šľahali plamene," opisuje policajtova priateľka.

Mladá žena okamžite zobudila svojho priateľa a ten len v spodnej bielizni vybehol na ulicu. Rýchlo vzal do rúk hasiaci prístroj a pustil sa do boja s ohňom. "Ešte len časť medzi kapotou a oknom horela. Stihli sme ho uhasiť spolu s otcom," hovorí policajt.

Dielo podpaľača

Oheň stihol zničiť kapotu a tiež aj časť interiéru vozidla. Po príchode zisťovateľa príčin požiarov bolo jasné, že ide o dielo podpaľača. "Príčinou vzniku požiaru bolo úmyselné zapálenie neznámou osobou za pomoci horľavej kvapaliny a otvoreného ohňa," povedal zisťovateľ príčin požiarov Marián Kováč.

Poškodený muž pracuje ako dopravný policajt v Michalovciach. Počas svojej niekoľkoročnej praxe zastavil už množstvo vodičov. Nie každý však od neho odchádzal s úsmevom na tvári.

Vyhrážky

"Som na cestách, veľa ľudí sa mi vyhráža a teraz posledné dva týždne sa mi dostalo do uší, že mi chcú podpáliť auto," priznáva policajt. Mladého muža ani len nenapadlo, že to môže zájsť až tak ďaleko. Svoju prácu si robí dôsledne a nikomu vedome neubližuje. Drží sa len svojich služobných povinností. 

"Je to dosť veľká drzosť a hlavne človeku, ktorý pracuje ako verejný činiteľ. Na nich ešte budú poľovať, keď si robia svoju prácu dobre," myslí si priateľka. "Poverený príslušník  začal trestné stíhanie vo veci prečinu  poškodzovania cudzej veci," informuje hovorca policajného zboru Alexander Szabó.

Na mieste bola redaktorka Andrea Točená:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy