Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Vojtech chcel skočiť z mosta, policajt ho zachránil v poslednej chvíli
Zdielať na

Vojtech chcel skočiť z mosta, policajt ho zachránil v poslednej chvíli

KOLÁROVO / Policajti z Kolárova zachránili život 41-ročnému mužovi, ktorý chcel spáchať samovraždu. Bol rozhodnutý skočiť z mosta do Váhu. Predtým zavolal na tiesňovú linku. Sám sa stará o dcéru a k činu ho dohnali finančné problémy.

Keď muž zavolal na linku 158 a povedal, že chce skočiť z mosta, policajti boli pri ňom za pár minút. 

V tej chvíli bol už 41-ročný muž za zábradlím a stál na kovovom potrubí. Policajti ho v strede mosta uvideli okamžite. Hliadka vedela, že musí hneď zareagovať.

Správal sa agresívne

"Pribrzdila som, kolega vyskočil. Držal sa jednou rukou a uprene hľadel do Váhu," opisuje policajtka Zuzana Kovácsová. Skôr, ako muž stihol čokoľvek urobiť, policajt bol pri ňom a bez váhania ho z mosta stiahol.

"Ja som ho chytil cez krk, cez rameno zospodu a prehodom som ho hodil na zem," tvrdí policajt Ján Zengö. Vojtech sa k záchrancom správal agresívne a museli mu nasadiť putá. Dokonca s nimi nechcel ani spočiatku komunikovať.

Žena neplatí výživné

"Kolegyňa mi pomáhala, nakoľko kládol odpor. On si to ani neuvedomoval, čo chce spáchať," hovorí policajt. Muž policajtom povedal, že k tomuto činu ho dohnali finančné problémy, údajne sa sám stará o dcérku a manželka neplatí výživné.

Vojtech bol aj pod vplyvom alkoholu a previezli ho do nemocnice.

Reportáž spracovala redaktorka Diana Pavlisová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy