Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Svedok policajného zásahu pri Trenčíne: Od smrti ma zachránili majáky
Zdielať na
Krimi

Svedok policajného zásahu pri Trenčíne: Od smrti ma zachránili majáky

SKALKA NAD VÁHOM / Mimoriadne bezpečnostné opatrenia a stovka policajtov a kukláčov v pohotovosti. Tak to celých 16 hodín z utorka na stredu vyzeralo pri obci Skalka nad Váhom. Muži zákona pátrali po ozbrojených mužoch, ktorí sa mali pred políciou skryť v lese.

Dvaja neznámi muži podozriví z viacerých lúpežných prepadnutí jazdili na kradnutom vozidle obcou Skalka nad Váhom, keď ich začala prenasledovať policajna hliadka.

Vodič sa jej rozhodol striasť na úzkej ceste vedúcej krížom cez les do trenčianskej mestskej časti Zamarovce. Ide o komunikáciu, o ktorej vedia iba miestni a ktorú vybudovali cestári pri stavaní diaľnice. Nebezpeční páchatelia tadiaľto uháňali šialenou rýchlosťou a mali náskok.

Zbadal majáky

Na úzkej ceste došlo ku kolízii a kradnutý Mercedes skončil v priekope. "Oni chceli vyjsť z jarku, asi chceli unikať, ale sa im to nepodarilo Ja som sa ich chcel spýtať, že či sa niečo nestalo, ale v tom som videl v diaľke majáky. Keď som videl majáky tak som ani nešiel ďalej, lebo mi policajti kričali, aby som zostal na mieste a sa schoval,“ tvrdí svedok.

Vydesený vodič sa vrátil do auta, odkial si všimol, že dvojica ozbrojených mužov sa rozutekala cez lúku pravdepodobne do lesa. Jednemu z nich vypadla zbraň. "Bola tam úplná tma. Ja som ich ani do tváre nevidel, ani nič. Som videl samopal, čo bol od auta asi tri metre,“ opisuje svedok.

Obrovské šťastie

V tej chvíli si mladik uvedomil, že mal obrovské šťastie, že sa nepostavil páchateľom do cesty.

Polícia celú oblasť uzavrela a desiatky mužov v uniformách kontrolovali každý pohyb. Ráno prehľadali horu v rojniciach i zo vzduchu pomocou ministerského vrtuľníka. Neúspešne. 

Podľa informácií televízie JOJ podozriví muži po sebe nechali v kradnutom aute nielen samopal a náboje, ale i mobilné telefóny. Totožnosť lupičov však stále nie je známa.

Téme sa venuje redaktor Ľubomír Trautenberger:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy