Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Falošný plukovník si vymýšľa svoj pôvod aj funkciu
Zdielať na

Falošný plukovník si vymýšľa svoj pôvod aj funkciu

ĽUBOCHŇA / Vydával sa za Araba, plukovníka ale i vojnového veterána. V ostatných týždňoch sa pohyboval po východnom Slovensku a tváril sa, že zháňa nevestinec a pohostenie pre desiatky vojakov, s ktorými však v skutočnosti nemá nič spoločné.

Falošný plukovník a vojnový veterán konkrétne pochádza z obce Ľubochňa. Ide o 23-ročného Jakuba. S ohľadom na jeho rodinu starosta hovoriť nechcel. Mladý muž s poriadne bujnou fantáziou je tu však veľmi dobre známy.

S rodičmi a bratom už dlhší čas nebýva, práve jeho časté klamstvá mali byť dôvodom, prečo vzťahy v rodine prestali fungovať. "Keď sa malo, on robil, no keď ho to chytilo, tak koniec. Vydáva sa za Araba a za koho všetko, no prečo to robí, to ja neviem," hovorí Jakubova mama.

Vyučený stolár

"Že či pre jeho pätnástich kamarátov vojakov viem zabezpečiť miesto v nevestinci," opisuje požiadavku od Jakuba Humenčan. S vojakmi však Jakub nemá nič spoločné, je vyučeným stolárom. "Pred rokom to robil v Česku, tam ho vyhodili, vyhostili ho," tvrdí Jakubov otec.

Svojím konaním, respektíve klamaním síce nespôsobil nikomu žiadnu škodu, no napriek tomu určite nie je v poriadku.

Nerobí dobré meno

" Jeho údajné konanie je v rozpore s dobrými mravmi a nerobí vojnovým veteránom dobré meno," vyjadrilo sa ministerstvo obrany. "My ho máme ako syna radi, len to čo robí nemáme radi. Lebo sme ho vychovali, sme do neho dali, čo sme mohli," hovorí Jakubov otec.

Téme sa venuje redaktorka Veronika Daubnerová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy