Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pozor na podvodníka. Vydáva sa za plukovníka a vojnového veterána
Zdielať na

Pozor na podvodníka. Vydáva sa za plukovníka a vojnového veterána

HUMENNÉ / Majitelia reštauračných zariadení na východe Slovenska upozorňujú na podozrivé správanie muža. Ten najskôr zháňal nevestinec a pohostenie pre desiatky vojakov z Afganistanu, teraz tvrdí, že je plukovník a vojnový veterán. Ministerstvo obrany ale takého plukovníka v evidencii nemá a od jeho konania sa dištancuje aj Únia vojnových veteránov.

Muž v Humennom najprv zháňal pohostenie a neskôr aj nevestinec pre desiatky vojakov z Afganistanu. V iných mestách na Slovensku sa mal vydávať za plukovníka a vojnového veterána.

"Povedal, že chce rezerváciu pre 40 ľudí, vojakov z Afganistanu," hovorí majiteľka podniku Mária.

"Je tmavší typ, som si myslela, že je z utečeneckého tábora," pokračuje.

Skúsenosť s týmto mužom má aj iný obyvateľ Humenného. "Spýtal sa, či pre jeho 15 kamarátov vojakov viem zabezpečiť miesto v nevestinci," hovorí.

Nepoznajú ho

Prezident Únie vojnových veteránov Ľubomír Kolenčík tvrdí, že ak by naozaj išlo o veterána, nemal by byť preňho problém preukázať sa.

"Ak má preukaz vojnového veterána pridelený Ministerstvom obrany, tak sa má preukázať. Nemôže niekto deklarovať, že je vojnový veterán a nevie sa preukázať. To nepripadá do úvahy," potvrdzuje Kolenčík.

Presnú evidenciu vojnových veteránov vedie Ministerstvo obrany. To ku koncu novembra eviduje dokopy 8 600 vydaných preukazov vojnových veteránov. Tento muž, ktorý sa vydáva za plukovníka, ale medzi nimi nie je.

"Oddeleniu starostlivosti o vojnových veteránov a vojenských dôchodcov ministerstva obrany nie je uvedená osoba známa," znie stanovisko ministerstva obrany.

Pozor na podvodníka

Mária ale zistila, že muž s rovnakým príbehom sa pohybuje po celom Slovensku.  Chce upozorniť hlavne majiteľov reštauračných zariadení, aby mu nenaleteli.

"Podľa fotografie nie je možné osobu identifikovať. Jeho údajné konanie je v rozpore s dobrými mravmi a nerobí vojnovým veteránom dobré meno," zdôrazňuje ministerstvo.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy