Jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Prejazd na červenú vás môže vyjsť aj 800 eur
Zdielať na
Krimi

Prejazd na červenú vás môže vyjsť aj 800 eur

BRATISLAVA / Na jednej z križovatiek v Piešťanoch sa zrazili nákladné a osobné auto. Medzi účastníkmi nehody bolo aj dieťa. Pravdepodobnou príčinou bolo hrubé porušenie predpisov. Vodičovi hrozí vysoká pokuta.

Podľa svedkov k zrážke došlo potom, čo pravdepodobne vodič nákladiaku prešiel na červenú. V križovatke tak vošiel do cesty osobnému autu. Vodiči sa už nestihli vyhnúť a zrazili sa.

Nákladiak ešte zdemoloval aj stĺp so semaforom. V zničenom aute podľa našich informácií sedelo aj dieťa, našťastie sa nikomu z posádky nič nestalo. "Polícia alkohol u vodičov nezistila. Vodič dodávky je podozrivý z porušenia predpisov v doprave," informuje hovorkyňa policajného zboru Mária Linkešová.

Zničený semafór

Ak sa ukáže, že do križovatky skutočne vošiel na červenú, nevyhne sa mastnej pokute. Nezastavenie na červenej je totiž hrubým porušením predpisov a ak tým vodič ešte spôsobí aj nehodu, hrozí mu pokuta až do 800 eur. Navyše v tomto prípade polícia preveruje aj to či sa zničením semafora nedopustil trestného činu.

"Polícia skúma, či došlo aj k prečinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia," dodáva Linkešová.

V čase dokumentovania nehody premávku riadili policajti.

Pozrite si reportáž redaktora Pavla Janiča:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy