Skoro jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Vodič zrazil chodca (†59) a ušiel, nebol ale jediný
Zdielať na

Vodič zrazil chodca (†59) a ušiel, nebol ale jediný

DIVIAKY NAD NITRICOU / V obci Diviaky nad Nitricou (okres Prievidza) vyhasol ľudský život. Auto zrazilo miestneho obyvateľa. Vodič mužovi neposkytol prvú pomoc a z miesta nehody ušiel. Muž na mieste zomrel. Polícia po vinníkovi pátra. Ale nie po jednom. Priemyselné kamery totiž odhalili, že muža zrazili tri autá a žiadny z vodičov nezastavil.

Muža našli ľudia ležať priamo v centre dediny na frekventovanej ceste. Len čo ho zbadali, okamžite volali záchranku.

Keď prišli lekári na miesto, ešte žil. Aj napriek snahe záchranárov zomrel. "Je to starší, osamelý človek z dediny," uviedol starosta obce Vladimír Pružinec.

Vyšiel z krčmy

Hodinu pred nehodou ho zastavili policajti. Viezol sa na bicykli a bol opitý. Dali mu pokutu a poslali ho domov. Zamieril rovno do krčmy. Len čo z nej vyšiel, skončil pod kolesami auta. "Mŕtvy muž javil známky zranení celého tela. Na hlave, trupe na končatinách," uviedol patológ Matúš Grenčík.

"Z doposiaľ nezistených príčin došlo k zrážke s neznámym motorovým vozidlom a 59-ročným Zdenkom. Neznámy vodič z miesta nehody ušiel a chodec podľahol zraneniam priamo na mieste," uviedla policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Prešli ho tri autá

V dedine nedávno namontovali kamerový systém. Jedna z kamier nasnímala Zdenka v momente ako kráča popri ceste smerom domov. O pár minút ho prešlo auto.

Kamerové záznamy ukázali, že Zdenka prešli až tri autá. Ani jedno ale nezastavilo. Policajti po vodičoch pátrajú. "Chcel by som poprosiť svedkov, keby sa prihlásili na dopravný inšpektorát v Prievidzi, alebo na čísle 158," dodal starosta obce.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy