Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Ransdorf a traja Slováci prevádzali peniaze na účet po nacistovi
Zdielať na

Ransdorf a traja Slováci prevádzali peniaze na účet po nacistovi

ZÜRICH / Švajčiarska prokuratúra sa zatiaľ neobrátila na slovenských kolegov so žiadosťou o spoluprácu vo veci zadržaných Slovákov v Zürichu.

"Generálna prokuratúra Slovenskej republiky nebola k dnešnému dňu kontaktovaná zo strany švajčiarskych orgánov v tejto veci," uviedla  hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Troch Slovákov - Attilu D., Juraja H. a Petra G., zadržali vo štvrtok 3. decembra vo švajčiarskom Zürichu po tom, ako sa pokúsili z miestnej banky vybrať za pomoci falošných dokladov 350 miliónov eur.

Dátum narodenia

Spolu s nimi zadržali aj českého europoslanca za komunistickú stranu Miloslava Ransdorfa. Pracovníkov banky na seba muži upozornili nesprávnym dátumom narodenia majiteľa účtu menom Ransdorf.

Slováci, z ktorých ani jeden nepatrí medzi známe osoby z prostredia zločineckých skupín, boli údajne hneď po odhalení agresívni, až kým ich nespacifikovala polícia. Po zadržaní a vypočutí odovzdali policajti mužov miestnej prokuratúre.

Záhadná osoba

V kauze vystupuje ešte záhadná osoba s iniciálkami V.H. údajný dedič nacistického pohlavára. Podľa informácií Denníka N, mal on zorganizovať štvoricu ľudí tak, aby dokázali previesť obrovský balík peňazí na jeho účet.

V prípade je v tejto chvíli stále obrovské množstvo nejasností. Jediným známym faktom je, že exstarosta Ivanky pri Nitre Peter G. v tejto súvislosti ostáva vo vyšetrovacej väzbe.

Keďže všetci ostatní zainteresovaní boli oslobodení a prepustení na slobodu na bývalého starostu, tak dopadá najsilnejšie svetlo podozrení

Téme sa venuje redaktor Samuel Migaľ:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy