Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Starostovi Hosťoviec chceli otráviť psa, teraz zmizol
Zdielať na

Starostovi Hosťoviec chceli otráviť psa, teraz zmizol

HOSŤOVCE / Starostovi v dedine Hosťovce (okres Zlaté Moravce) zmizol z dvora rodinného domu pes. Ráno našiel otvorenú bránu, ktorú by zviera samo nedokázalo prekonať. Dvojročnú sučku labradora chcel už niekto pred časom otráviť jedom na potkany.

"Bránu si on sám neviem otvoriť a brána bola otvorená, chcem veriť, že niekto chcel ísť ku mne otvoril bránu a psy ušli," uviedol starosta Hosťoviec Peter Belica.

Pokus o otrávenie

Podozrivé je, že v lete sa niekto labradorku Beky pokúsil otráviť. Do dvoja hodil jed na potkany. Vtedy zviera zachránili. "Otrava bola aj pred bránou aj za bránou a ten pes to vylízal aj zožral," uviedol starosta.

Podľa starostu, konflikty v dedine nemá. Nevie si predstaviť, že by toto súviselo s jeho funkciou. "Nič také neexistuje, že by to vyústilo k tomuto," hovorí starosta.

Beky rodine chýba

Starosta dúfa, že ak by aj problém ľudia mali, riešili by to sním a neubližovali by jeho zvieratám. Rodina chce veriť tomu, že pes sa iba zatúlal. Domáceho miláčika už 3 dni hľadajú a zatiaľ bezvýsledne.

"Nakoľko mi Beky chýba, oslovila som ľudí a všetkých známych. Bol to čierny labrador nižšieho vzrastu a bol vykŕmený," uviedla manželka starostu Katarína Belicová.

Pozrite si priloženú reportáž:

Najčítanejšie správy