Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Bavil sa na tom, hovorí o streľbe Patrik. Obžalovaný tvrdí, že sa len bránil
Zdielať na

Bavil sa na tom, hovorí o streľbe Patrik. Obžalovaný tvrdí, že sa len bránil

TRENČÍN / V apríli tohto roka priviezol do nemocnice v Považskej Bystrici postrelený muž svojho mŕtveho kamaráta. On sám mal prestrelený krk a bojoval o život. Na Okresný súd v Trenčíne priviedli muža, ktorý na nich podľa obžaloby strieľal. Hoci tvrdí, že je nevinný, prokurátorka je presvedčená o opaku. Motív jeho konania zostáva naďalej neznámy.

Obžalovaný na Okresnom súde v Trenčíne vyhlásil, že je nevinný. Muž, ktorý streľbu prežil, tvrdí presný opak. "Bral to v pohode. Usmieval sa, bavil sa na tom. Myslel si, že sa pozerá na dve mŕtvoly a vybavené," uviedol zranený muž Patrik Petríček.

Bránil sa

Obžalovaný ale vyhlásil, že sa iba bránil. "V tom sa na mňa otočil Erik. Bol ako nepríčetný, namieril na mňa zbraň a povedal, že ma zabije," tvrdí.

Zbraň sa mu snažil vytrhnúť z ruky. "Chcel som mu dať len preč ruku, aby na mňa nemieril. Naraz som počul výstrel. Chcel som ho odzbrojiť a potom prišiel ďalší výstrel," dodal obžalovaný.

"Dá sa niekoho trafiť zozadu do krku? Ako som mohol na neho zaútočiť, keď som bol ja aj môj kamarát strelený do krku?" pýtal sa na súde zranený Patrik.

Mŕtveho kamaráta doviezol do nemocnice

Erik bol na mieste mŕtvy, Patrik vyviazol s prestreleným krkom. Mŕtveho kamaráta doviezol napriek vážnemu zraneniu do nemocnice v Považskej Bystrici. Na pojednávaní vyhlásil, že ich chcel Jozef chladnokrvne popraviť.

Motív vraždy zostáva stále neznámy. Obžalovaný tvrdil, že ho nepozná. "Neviem, prečo sa to stalo," dodal obžalovaný, ktorému hrozí 20 až 25 rokov, prípadne doživotie.

Na súde bol reportér Pavol Čertík:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy