Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Motorkár narazil do domu, po troch hodinách nafúkal ešte štyri promile
Zdielať na

Motorkár narazil do domu, po troch hodinách nafúkal ešte štyri promile

STRELNÍKY / Opitý tridsaťštyriročný muž havaroval na motorke, na ktorú si sadol pred krčmou. Prešiel sotva desať metrov. Narazil do múru bytovky v obci Strelníky (okres Banská Bystrica). Policajti nedokázali namerať namerať presné množstvo alkoholu, ktoré vypil. Dreger, ktorý mali policajti, totiž nedokáže odmerať hodnotu vyššiu ako 4 promile.

Jozef skončil v múre bytovky, vracal sa z krčmy. Na ceste motorku neudržal ani desať metrov. Po náraze do steny zostal ležať na zemi s poranenou motorkou. Nemal ani prilbu.

Štyri promile po troch hodinách

Prekvapenie prišlo počas dychovej skúšky. Policajným dregerom presnú hodnotu hneď na mieste nevedeli odmerať. Išlo totiž o viac ako o 4 promile. Opakovane preto fúkal po niekoľkých hodinách. Až potom sa dali promile presne spočítať.

"Vodič mal štyri promile po troch hodinách," uviedla hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová.

Žiadne neviniatko

Muža so zranením hlavy previezli záchranári do nemocnice. Podľa polície to nie je prvýkrát čo jazdil opitý. Za jazdu pod vplyvom alkoholu ho riešili už niekoľkokrát.

Pred rokom ho stíhaný za viac ako 1 promile, bolo mu odobraté vodičské oprávnenie. Dnes tak jazdil bez vodičského preukazu a porušil  tak zákaz činnosti. Bude preto obvinený aj z marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy