Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Bratislavská polícia zasahovala v noci pre bombu aj požiar člna
Zdielať na

Bratislavská polícia zasahovala v noci pre bombu aj požiar člna

BRATISLAVA / Policajti v noci s piatka na sobotu na niekoľko hodín uzavreli Železnú ulicu v bratislavskej mestskej časti Trnávka. Pri zásahu im museli pomôcť aj hasiči. Išlo o podozrenie na nástražný výbušný systém. O niekoľko hodín neskôr tam podpálili aj motorový čln.

Krátko po deviatej hodine večer dostali policajti oznámenie, že v jednom z domov sa nachádza výbušný systém. Policajti uzavreli celú ulicu.

"Hliadky Policajného zboru uvedené oznámenie bezodkladne na mieste preverili. Vykonanou prehliadkou domu za účasti pyrotechnikou sa však hodnovernosť uvedeného oznámenia nepotvrdila," uviedol hovorca polície Michal Szeiff.

Dvoch ľudí predviedli

Podľa informácií z prostredia policajného vyšetrovania v ulici, kde zasahovali policajti bývajú díleri drog. Policajti odviedli dvoch ľudí. Dobre ich pozná aj jeden z obyvateľov ulice, ktorého už niekoľkokrát vykradli.

"Sedem. A pani susedu trikrát vykradli. Tu býva všelijaká sobranka z Trnávky a okolia. Tam sa predávajú, vynášajú drogy," hovorí jeden z obyvateľov ulice. Polícia v prípade nahlásenia bomby už začala trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia poplašnej správy.

Požiar motorového člna

Ruch v ulici po policajnom zásahu utíchol okolo druhej v noci. Ale len na chvíľu. Po necelých troch hodinách museli na rovnakej ulici zasahovať hasiči opäť. Niekto úmyselne podpálil motorový čln.

Ten stál na jednom mieste už niekoľko rokov. Podľa obyvateľov štvrte patril jednému z ľudí, ktorý je zapletený do drog. Horiaci čln poškodil aj okolité budovy.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy