Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Riaditeľka obvinená z vydierania opäť na súde: do väzby zatiaľ nepôjde
Zdielať na
Krimi

Riaditeľka obvinená z vydierania opäť na súde: do väzby zatiaľ nepôjde

PREŠOV / V kauze riaditeľky prešovskej základnej školy obvinenej z vydierania nastal tento týždeň zvrat. Po tom, ako ju minulý týždeň súd prepustil na slobodu, ju už po pár dňoch opäť zadržali. Obvinenú riaditeľku v piatok opäť predviedli pred sudcu. Ten znova rozhodoval o jej prepustení či vzatí do väzby. Políciu ju zadržala po tom, čo jedna z poškodených učiteliek dostala výhražný list.

Obvinená riaditeľka skončila v priebehu posledných dvoch týždňov už druhýkrát v policajnej cele. A opäť ju predviedli pred sudcu. Oficiálnym dôvodom jej opakovaného zadržania mala byť dôvodná obava z ovplyvňovania svedkov alebo marenia vyšetrovania.

"Išlo o písomnú vyhrážku adresovanú jednej z poškodených," uviedol prokurátor Viliam Loda.

"Vyšetrovateľ obvinenú zadržal a spracoval podnet na jej väzobné stíhanie z dôvodnej obavy, že pôsobí na svedkov alebo inak marí vyšetrovanie," dodal prešovský krajský hovorca Daniel Džobanik.

Pred súdom čakal obvinenú riaditeľku zronený manžel. Ten zadržanie jeho ženy, ktorá je stále vo funkcii riaditeľky školy, komentovať nechcel.

Na slobode

Sudca nakoniec rozhodol, že obvinená zostane na slobode. "Podľa názoru súdu nedošlo k porušeniu písomného sľubu alebo uložených povinností a obmedzení," dodal hovorca súdov v Prešove Michal Drimák.

"Okresný súd nemal za preukázané, že by sa konaní, ktoré mali byť dôvodom na vzatie do väzby, dopustila obvinená," vysvetlil.

O obsahu listu dotknutá učiteľka hovoriť nechcela.

Riaditeľka sa opäť postavila pred sudcu, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy