Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Riaditeľku školy obvinenú z vydierania opäť zadržali policajti
Zdielať na
Krimi

Riaditeľku školy obvinenú z vydierania opäť zadržali policajti

PREŠOV / Riaditeľka prešovskej základnej školy, ktorá je obvinená z vydierania, opäť skončila v rukách polície. Pred týždňom ju súd prepustil zo zadržania a rozhodol, že bude stíhana na slobode. Už po pár dňoch ju opäť zadržali. Prokurátor súdu doručil návrh na jej vzatie do väzby.

Prípad obvinenej riaditeľky je opäť na súde. Vo štvrtok ráno mu od prokurátora doručili návrh na vzatie obvinenej do väzby. V tejto chvíli je obvinená riaditeľka opäť v policajnej cele.

Kriminalisti ju zadržali z dôvodnej obavy, že dochádza k ovplyvňovaniu svedkov a mareniu vyšetrovania. Okresný súd teraz bude rozhodovať opäť o tom, či ju prepustí na slobodu alebo bude stíhaná za mrežami.

Stále vo funkcii

Obvinená riaditeľka, aj keď je nateraz v cele policajného zaistenia, je stále oficiálne vo funkcii riaditeľky. Podľa posledného návrhu školskej rady, ktorá neprijala jednoznačné stanovisko, ju nebolo možné odvolať.

Rada školy navrhla riaditeľku odvolať alebo jej pozastaviť činnosť. Vedenie mesta po porade s právnikmi vyhlásilo, že takýto návrh považujú za nevykonateľný. školská rada musí podľa vedenia mesta predložiť jasne zadefinovaný návrh a jeho odôvodnenie.

Budú musieť preto  rokovať znova. Do vzniknutej situácie sa zapojili aj školské odbory. Tie v tejto chvíli  pripravujú petíciu.

Téme sa venuje redaktorka Daniela Jureková:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy