Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Druhák pred školou vo Vrábľoch napadol Luciu (10), pre pozdrav
Zdielať na

Druhák pred školou vo Vrábľoch napadol Luciu (10), pre pozdrav

VRÁBLE / Desaťročnú Luciu pred jednou základnou školou vo Vrábľoch brutálne napadol o dva roky mladší chlapec. Deti navštevujú rovnakú školu a dievča sa tam teraz bojí chodiť.

K útoku došlo na tejto autobusovej zastávke iba pár metrov od školy. 10 ročná Lucia išla k autobusu odprevadiť kamarátku. Agresiu mal u chlapca, ktorý je ešte len druhák, vyvolať obyčajný pozdrav. Lucia tvrdí, že predtým s ním nemala žiaden konflikt.

Skrývala sa na toaletách

"Ja som povedala, čaute, odchádzala som a on sa po mne rozbehol a len mi buchol," hovorí Lucia. Po útoku piatačka utekala do školy za vychovávateľkou. Dievča bolo v takom šoku, že sa ukrývalo na toaletách.

"Mi zavolala malá, som na záchode, zbil ma chlapec Rómskeho pôvodu," tvrdí Luciina mama. Mama dievčaťa všetko oznámila aj v škole. Má strach, aby sa niečo podobné nezopakovalo. Lucia sa tam totiž teraz bojí chodiť.

Odchod zo školy

"Keď nevyvodia z toho následky, že ten chlapec neodíde zo školy, tak odchádza Lucia zo školy," pokračuje mama. Vedenie školy sa týmto incidentom zaoberá, situáciu iba tak radikálne riešiť nemôžu. "Pokiaľ si žiak plní dochádzku, vylúčiť ho nemôžu," informuje hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Dupaľová-Ksenzsighová.

Téme sa venuje redaktorka Diana Pavlisová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy