Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Spor manželov pred rozvodom. Vladimír je vo väzbe, Andrei sa uľavilo
Zdielať na

Spor manželov pred rozvodom. Vladimír je vo väzbe, Andrei sa uľavilo

BRATISLAVA / Andrea sa bála manžela. Ten totiž nechcel pristúpiť na rozvod a normálna reč s ním nebola. Denne navštevoval Andreu v práci, dokonca ju ohrozoval zbraňou. Dostal zákaz priblíženia, no ani ten ho nezastavil. Zasiahol až generálny prokurátor a Vladimír je už vo väzbe.

Andrea sa s manželom rozvádza. Zo spoločnej domácnosti sa odsťahovala a vzala aj ich dcéru. Vladimír ale jej rozhodnutie odmieta akceptovať. Denne ju šikanuje, píše jej správy, vyhráža sa, navštevuje ju i v práci.

Andreu jeho správanie prinútilo konať. Súd jej vyhovel a Vladimír dostal zákaz priblíženia sa, no nerešpektoval ho. Andrea bola zúfalá. "Nikomu už neverím, nikto nič nerobí," sťažovala sa.

Po dvoch týždňoch

Ubehli dva týždne a veci sa dali do pohybu. Po odvysielaní reportáže sa okamžite angažoval generálny prokurátor.

"Videl som to a okamžite som kontaktoval prokurátora a vyžiadal si spis. Nechápal som, prečo nekonali, keďže v tomto prípade išlo o opakované prenasledovanie," hovorí generálny prokurátor Jaromír Čižnár.

"Po odvysielaní mi na druhý deň volali z polície a vyžiadali si všetky sms správy, cez ktoré sa mi vyhrážal," dodáva Andrea.

Stále sa bojí

Andrea sa už cíti bezpečnejšie, no obavy stále pretrvávajú. "Nemusím sa otáčať, či niekto stojí za mojím chrbtom. Ale neviem, koľko vo väzbe zostane a ako sa to celé skončí," priznáva.

Polícia už prípad vyšetruje. "Poverený príslušník policajného zboru začal vo veci trestné stíhanie pre prečin nebezpečného prenasledovania," dodáva bratislavská krajská hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Rada pre ženy

Vladimír je momentálne vo väzbe. Čaká na súd. Andrein prípad je ale len jeden z mnohých. "Chcem povedať aj ostatným ženám, aby sa nebáli a hlavne, aby si nechávali sms a ďalšie dôkazy, aké majú. A ak polícia v ich prípade nekoná, nech sa obrátia na médiá," radí.

Vladimír je už vo väzbe, Andrei sa uľavilo, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy