Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Spor manželov pred rozvodom. Andrea sa Vladimíra bojí, denne sa jej vyhráža
Zdielať na

Spor manželov pred rozvodom. Andrea sa Vladimíra bojí, denne sa jej vyhráža

BRATISLAVA / Andrea sa prebúdza a zaspáva so strachom. Chce sa rozviesť, ale jej manžel to podľa jej slov odmieta. Andreinu spoločnosť si vynucuje násilím. V práci sa jej vyhrážal so zbraňou, preto súd vydal predbežné opatrenie a manželovi zakázal približovať sa k nej. Podľa slov Andrey on ale zákaz nerešpektuje.

"Ani polícia, ani súdy nič neurobili," hovorí mladá žena.

Andrea podľahla beznádeji. Jej manželstvo stroskotalo po 15 rokoch. "Ja s ním žiť už nechcem. Prišli sme o strechu nad hlavou. Pre jeho dlhy," rozpráva.

Odišla s dcérou

Situácia sa ale vyhrotila, keď sa žena rozhodla opustiť ho a žiť s ich spoločnou dcérou sama.

"Prišiel za mnou do práce a ukázal mi zbraň pod bundou. Kolegyne počuli, že povedal, že všetkých vystrieľa," opisuje situáciu Andrea.

Polícia ho zatkla a súd v rýchlom konaní rozhodol o dvojročnom podmienečnom treste. Vydal tiež predbežné opatrenie o zákaze priblíženia sa.

"Nikoho som neohrozoval. Nikomu som sa nevyhrážal. Zbraň som nevyberal. Pištoľ je pritom na guličky," bráni sa Vladimír.

Vyhráža sa

Andrea ale tvrdí čosi iné. "Chodí za mnou denne. Vypisuje mi sms správy, čaká ma pred bytovkou. Nedá mi pokoj, vyhráža sa mi, nadáva mi. Ja už nevládzem," ponosuje sa mladá žena.

Vladimír sa ale bráni. "Čakám ju sem-tam pred domov len preto, že nemám telefón a neviem sa jej dovolať. Chcem sa stretnúť s dcérou alebo si vziať niečo, čo mi ona odcudzila, ukradla," tvrdí muž.

Nerešpektuje zákaz

Andrea má rozhodnutie súdu, v ktorom sa píše, že Vladimír sa k nej nesmie priblížiť na vzdialenosť menej ako desať metrov. On ale zákaz nerešpektuje a ona denne volá na políciu.

"K oznámeniu polícia už zabezpečila výsluch podozrivej osoby, pričom doposiaľ neboli získané dôkazy, ktoré by umožňovali vzniesť obvinenie," hovorí bratislavská krajská hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Neprebral zásielku

Vladimír si doteraz ale súdne rozhodnutie o zákaze priblíženia sa neprebral. Teda nie je právoplatné.

Hovorca Krajského súdu v Bratislave ale tvrdí, že napriek tomu, že Vladimír v rukách papier nemá, je rozhodnutie vykonateľné.

"Oznámenie oznamovateľky o podozrivom konaní muža musí polícia preukázať," tvrdí Kurucová.

"Napriek tomu, že predbežné opatrenie nebolo odporcovi doposiaľ doručené, je toto rozhodnutie s poukazom na ustanovenie paragrafu 75 odseku 5 občiansko-súdneho poriadku vykonateľné dňom jeho nariadenia, t.j. dňom 25.08.2015," uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Spor manželov sa stupňuje, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy