Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pri Nižnom Hrušove našli v poli opustené ukrajinské lietadlo
Zdielať na

Pri Nižnom Hrušove našli v poli opustené ukrajinské lietadlo

NIŽNÝ HRUŠOV / Za obcou Nižný Hrušov v okrese Vranov nad Topľou objavili na poli ležať lietadlo bez poznávacích údajov. Všetko nasvedčuje tomu, že stroj musel núdzovo pristáť.

Lietadlo zostalo po pristátí v neporušenom stave. Poškodená bola iba vrtuľa a podvozok. "Obišli sme celé lietadlo, nenašli sme žiadnu osobu a nikto sa nenachádzal ani v lietadle," tvrdí starosta obce Nižný Hrušov.  
"Zaznamenali sme výskyt lietadla, ktoré pristálo na ornej pôde," informuje zástupca riaditeľa OR PZ Pavol Džuka.

Žiadny padák

Pilot prežil, no z miesta utiekol. "Nebolo zaznamenané žiadne volanie o pomoc," dodáva Džuka. "Nenašli sme žiadny padák," tvrdí starosta. Pátranie po pilotovi stále pokračuje.

Lietadlo bolo na poli odstavené už dlhšiu dobu. "Do pátrania sme zapojili aj psov, zatiaľ sa nám nepodarilo zistiť jeho totožnosť, respektíve miesto pobytu pilota" hovorí Džuka.

Pašerácke lietadlo

Na lietadle sú odstránené všetky identifikačné znaky. Na jeho chvoste sa nachádza ukrajinská vlajka. Hranica s Ukrajinou je vzdušnou čiarou vzdialená iba 40 kilometrov.

Podľa zdroja televízie JOJ sa vyšetrovatelia zaoberajú aj verziou, že ide o pašerácke lietadlo. Preto bolo natreté maskovacou farbou a nikomu nechýba.

Na mieste nakrúcal redaktor Peter Sabo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy