Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Vážna nehoda pri Poprade. Ženu zrazil železničný pracovný stroj
Zdielať na
Krimi

Vážna nehoda pri Poprade. Ženu zrazil železničný pracovný stroj

POPRAD / V pondelok dopoludnia priviezli záchranári do popradskej nemocnice vážne zranenú ženu. V Novom Smokovci ju zachytil železničný pracovný stroj. Či pri prechádzaní cez koľajnice urobila chybu ona alebo rušňovodič, zisťuje polícia.

Na miesto prišli ako prví hasiči z Tatier. Tí boli pripravení na to, že žena bude zakliesnená pod strojom, ale nebola. "Nachádzala sa v koľajisku. Bola pri vedomí, komunikovala s nami," hovorí zasahujúci hasič Pavol Petrovič.

Odovzdali ju záchranárom. Aj keď ju nemuseli spod stroja vyslobodzovať, utrpela vážne zranenia.

"Štyridsaťjedenročná žena bola s viacerými vážnymi poraneniami celého tela, takzvanou polytraumou, prevezená po ošetrení do nemocnice v Poprade," potvrdil hovorca záchranárov Boris Chmel.

Bola pri vedomí

Žena chcel prejsť cez koľaje. V rukách mala dáždnik, a preto si možno nevšimla železničný pracovný stroj. "Odpovedala nám, čo ju bolí. Bola v šoku, nevedela asi presne, čo sa stalo" hovorí Petrovič.

Na miesto dorazili obvodní i železniční policajti. Jedni riadili dopravu, aby neboli ohrození vodiči, ani záchranári, druhí vypočúvali rušňovodiča pracovného stroja aj mužov, ktorých viezol.

Na trúbenie nereagovala

Rušňovodič v dychu alkohol nemal. Podľa informácií TV JOJ dokonca trúbil, no žena s rozprestretým dáždnikom nereagovala.

Stroj ju zachytil pravou prednou časťou.

Celú vec už vyšetruje polícia.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Najčítanejšie správy